HK.dk logo

Kender du reglerne for flekstid?

05. december 2016  |  Midt Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Synes du, at det indimellem kan være svært at skelne mellem arbejdstid, flekstid, overarbejde osv.? Så spørg din tillidsrepræsentant, der kender reglerne. I SDU’s Fællesadministration kan de for eksempel spørge Lone Mikkelsen, der netop har deltaget i en grundig gennemgang af reglerne for flekstid.


Et godt råd fra Tina Green, Faglig Chef i HK Stat: Få din flekstidsaftale til tjek i din lokale HK-afdeling, så du er sikker på, at den er fordelagtig for dig, som ansat. 

Denne eftermiddag har HK Stat Midt inviteret til et møde for tillidsrepræsentanter og fællestillidsrepræsentanter, hvor emnet er flekstid – og hvordan vi rådgiver vores kolleger omkring beregning af flekstid:
   - Det var rigtig godt at få gennemgået arbejdstidsreglerne på en professionel måde. Jeg ved også, at vi altid kan spørge konsulenterne i HK Midt. For en overenskomst er kompliceret med fagsprog og paragraffer, og jeg vil selvfølgelig gerne have styr på, hvordan tingene skal tolkes. Det har jeg et eminent samarbejde med HK om, fortæller Lone om en dag, hvor den faglige chef i HK Stat, Tina Green, var forbi Odense for at fortælle om netop arbejdstid og flekstid:
   - Det er vigtigt at kende reglerne, som står i overenskomsten, og her fik vi rigtig god viden fra én, der virkelig kender området. 

Det var dejligt at få det så grundigt forklaret og ikke mindst selv prøve kræfter med nogle gode øvelser. Jeg fik samtidig netværket med de andre tillidsrepræsentanter fra HK Stat, hvor vi fik udvekslet erfaringer om, hvordan vi bedst passer på vores gode kolleger og sikrer, at vi skelner rigtigt mellem arbejdstid, flekstid, overarbejde osv.Servicerer og informerer kollegerne

Lone Mikkelsen, SDU

For Lone er arrangementer som dette vigtige, fordi det giver hende – og dermed kollegerne – adgang til opdateret viden på forskellige områder:
   - Når det passer med mit arbejde, så tager jeg gerne afsted til arrangementer og på kurser for bedre at kunne servicere og informere mine kolleger herude på SDU. For når de skriver eller ringer til mig, vil jeg selvfølgelig gerne hjælpe dem. Og jo mere viden jeg får, desto bedre kan jeg agere, siger Lone og fortsætter:
 

Når HK inviterer til møder, er jeg meget interesseret fordi jeg synes, at HK er en fagforening, der altid er engageret, hjælper og lytter til os. Jeg oplever samtidig, at det er professionelle arrangementer, der bliver holdt.


Arbejdstid

Gode kolleger gør
arbejdsdagen bedre

Læs mere

Gode kolleger gør
arbejdsdagen bedre


Læs mere

Få tips, tricks, nyheder og hør om kommende arrangementer:


HK Midts Facebookside


se alle de fordele 
du kan få glæde
af som hk-medlem 


HK Medlemsfordele

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk