HK.dk logo

Frokost på jobbet: Sølvpapir eller sølvfad?

07. december 2016  |  Nordjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Syv ud af ti nordjydske HK’ere har madpakke med på jobbet – med kun få går op i, hvad den indeholder


Sølvfad eller sølvpapir? Festmåltid eller hundeæde?

Når formiddag bliver til frokost på arbejdspladsen, åbner næsten syv ud af ti nordjyske HK’ere en madpakke, de har bragt med hjemmefra. Men langt de fleste bekymrer sig ikke så forfærdelig meget om, hvad madpakken indeholder.

Det viser en spørgeundersøgelse, som HK Bladet Nordjylland har lavet.

Flere end seks ud af ti madpakkespisere tænker således ikke over indeholder i madpakken før, de står med problemet. Og flere end hver tredje bruger bare, hvad der nu lige er i køleskabet, viser undersøgelsen, der bygger på svar 454 nordjyske HK-medlemmer.

- Madpakken er en plage og sur pligt for de fleste af os, men frokosten er vigtig. Den skal give os brændstof til resten af dagen. Og så skal den gøre os glad. Se på madpakken som en investering i dig selv, siger Aalborg ukronede smørrebrøds-konge Morten Gamini, Den Bette Kro. I det seneste nummer af HK Bladet Nordjylland giver han tips og anviser nem vej til en lækker madpakke.

 

Fleste er glade for kantinemad
Omkring hver femte nordjyske HK’er spiser ifølge undersøgelsen i arbejdspladsens kantine. Og de fleste er rigtig tilfredse. Hele 71 procent finder kantinemaden både veltillavet og lækker.

En af dem er Bettina Esman. Hun er én af omkring 220 medarbejdere hos Udbetaling Danmark i Frederikshavn, hvor kantinemaden er både sund og grøn.

- Maden er virkelig god, varieret og inspirerende, og jeg har i hvert fald ikke arbejdet andre steder, hvor maden bliver anrettet så lækkert og indbydende som her, siger hun.


Læs mere: Vores frokost

(Linket virker ikke pr 29/10 2020)

Betaler du selv din frokostpause, skal du have fred

Mens de fleste ansatte i stat, kommuner og region har betalt frokostpause, er det omvendt på det private arbejdsmarked. Her betaler langt de fleste selv deres frokostpause. Derfor skal du have fred for chefen, kunder og arbejdsopgaver imens, du holder pause. Når du selv betaler din pause, er den fritid.

Står du til rådighed for jobbet i din frokostpause, skal du også have løn for det! Får du ikke det, er du velkommen til at søge hjælp hos HK Nordjylland.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk