HK.dk logo

Hospitalsdirektør mener, at læger skal erstatte sekretærer

08. december 2016  |  HK Kommunal  |  Hovedstaden  |  DL  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Rigshospitalets direktør, Per Christiansen, vil erstatte lægesekretærer og sygeplejersker med flere læger. Formand for HK Kommunal Hovedstaden, Winnie Axelsen, er rystet og kalder det en nedadgående spiral.

- Jeg synes, at det er rystende, at hospitalsdirektøren siger sådan. Han aner simpelthen ikke, hvad der foregår, siger en rasende Winnie Axelsen, formand for HK Kommunals Hovedstaden, oven på udtalelserne fra Rigshospitalets direktør.

Direktør Per Christiansen varsler fyringer af lægesekretærer og sygeplejersker på grund af det omdiskuterede it-system Sundhedsplatformen, hvor lægerne selv skal bestille prøver og skrive notater.

- Når man har en arbejdsglidning i den retning, så medfører det, at man skal have en anden personalesammensætning. Det bliver ikke én stor afskedigelsesrunde, men noget der vil ske stille og roligt med naturlige afgange og andre opgavefordelinger, siger han til DR Nyheder og tilføjer, at han håber, at Rigshospitalet kommer til at ansætte flere læger, fordi, at de i forbindelse med Sundhedsplatformen har fået flere opgaver.

Helt ude i hampen

Udtalelsen kommer på trods af at Rigshospitalet her – mere end en måned efter implementeringen af Sundhedsplatformen - stadig ikke behandler det antal patienter, det skal.

Winnie Axelsen er dybt uforstående over for hospitalsdirektørens logik, og kalder det ”helt ude i hampen”.

- Hvis man skal have mest muligt ud af vores sundhedskroner, så skal man lade lægesekretærerne om de administrative opgaver, så lægerne kan koncentrere sig om at behandle patienterne. Ellers bliver det simpelthen en nedadgående spiral, siger Winnie Axelsen, formand for HK Kommunal Hovedstaden.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk