HK.dk logo

Meldte sig ind i HK - blev fyret - får nu 90.000 kroner

08. december 2016  |  HK Privat Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

En ansat ved det københavnske metrobyggeri blev fyret, fordi hun meldte sig ind i HK/Privat. Men den går ikke. Nu skal det italienske selskab Cipa betale 90.000 kroner i godtgørelse


metro

Da ledelsen hos Cipa Denmark ApS - en italiensk underentreprenør til byggeriet af den københavnske metro - kom til landet sidst i september 2015, udspurgte de samtlige medarbejdere om fagforeningsmedlemskab.

I løbet af fire dage opsagde de en administrativ medarbejder, fordi hun selv og seks kolleger havde meldt sig ind i HK/Privat, efter at hun havde talt varmt for fagforeningen.

Men det går ikke at afskedige medarbejdere, fordi de melder sig ind i en fagforening, i Danmark. Det er i strid med både foreningsfrihedsloven og hovedaftalen mellem LO og DA, som Cipa er omfattet af, fordi de er medlem af Dansk Byggeri.

MEDLEM FÅR NU 90.000
Den pointe er blevet skåret ud i pap for underentreprenøren. Cipa skal som resultatet af et forlig, der er blevet indgået med HK/Privat, af med 90.000 kroner til den fyrede HK’er. Inden forliget tog HK/Privat sagen i både Arbejdsretten og byretten. Cipa havde inden afvist, at fagforeningsmedlemskabet skulle være årsag til fyringen, men båndoptagelser gav et andet billede. 

- Det skal koste et ordentligt rap over nallerne, og derfor er vi glade for det forlig, vi har indgået med virksomheden, siger Jesper Schmidt Sørensen, faglig sekretær i HK/Privat.

Cipa har før haft hovedrollen i kontroversielle sager. Sidste år skulle af selskabet i Danmarkshistoriens største sag om efterbetalinger af med med 22 millioner kroner til medarbejdere, der havde fået for lidt i løn i første omgang.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk