HK.dk logo

Ny efteruddannelse fremtidssikrer HK’erne

08. december 2016  |  HK Privat Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Til januar starter en akademiuddannelse, som helt i tråd med HK/Privats fagstrategi, giver HK’erne kompetencer til at gribe ud efter mere komplekse opgaver


fremtid

HK’ernes job er i voldsom forandring i disse år. Tasteopgaver og andet rutinepræget arbejde er på retur på grund af automatisering og digitalisering. Skal HK’erne være rustet til fremtiden, skal de altså kunne noget andet og noget mere.

Det har de nu mulighed for på den nye akademiuddannelse, koordinatoruddannelsen, som Københavns Erhvervsakademi (KEA) og Erhvervsakademi Dania sammen har skabt - og som starter op i januar 2017.

Den nye koordinatoruddannelse er en efteruddannelse, man læser ved siden af jobbet. Her er der fokus på, at man udvikler kompetencer i projektledelse, salgspsykologi, kommunikation, digitale redskaber, coaching og konflikthåndtering.

Uddannelse i tråd med fagstrategi
Hos HK/Privat ser man uddannelsen som helt i tråd med det arbejde, sektoren netop i disse år beskæftiger sig med – fagstrategien, hvor alle HK/Privats medlemmer modtager fagspecifikke tilbud, som ruster dem til fremtiden.

- Vi ved, at vores medlemmer får mere og mere komplekse arbejdsopgaver, hvor de i højere grad skal være med til at optimere arbejdsgange, selvstændigt træffe beslutninger og kommunikere med flere forskellige faggrupper, siger Simon Tøgern, der er formand for HK/Privat.

- Det helt nødvendige kompetenceløft er vi selvfølgelig meget tilfredse med, at uddannelsesstederne tager på sig.

Brug for generalistkompetencer
Hele uddannelsen er opdelt i seks fag, som hver afsluttes med en eksamen. Men man bestemmer selv, om man vil tage ét eller flere fag – eller hele uddannelsen.

- Kontorarbejdet vil i fremtiden omfatte problemløsning, kommunikation og planlægning. Det kræver, at kontormedarbejdere i højere grad besidder generalistkompetencer, som de kan få via den nye efteruddannelse. Så behovet er der, og nu er uddannelsen der også, lyder det fra Sanne Juul Nielsen, der er pro-gramchef for KEA Kompetence.

Første modul, projektledelse, starter til januar i både København og Silkeborg og består frem til marts af syv undervisningsdage plus eksamen (det samme gælder de øvrige moduler). Modulet koster 9.950 kroner inklusiv forplejning og materialer. Hvis du er dækket af HK/Privats overenskomst, kan du evt. tage uddannelsen gennem kompetencefondene via selvvalgt uddannelse. Du kan kontakte din lokale HK-afdeling for at få det afklaret.

Er det noget for dig?

Læs mere om koordinatoruddannelsen, find kontaktpersoner for spørgsmål og tilmeld dig her:

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk