HK.dk logo

Stærk appel fra arbejdsmarkedets parter overhørt: Ingen ekstra kontrol af skattesnydere

12. december 2016  |  HK Stat  |  HK SKAT  | 

Virksomheder, der bevidst snyder i skat, har alt for frit spil, og det går ud over alle de ærlige virksomheder. Det mener Dansk Erhverv, Dansk Byggeri, Danske Revisorer og LO, der i en usædvanligt skarp appel opfordrede regeringen til at øge kontrollen med snyderne.

’Virksomheder, der bevidst snyder i skat og udfører sort arbejde, opnår en urimelig konkurrencefordel i forhold til de lovlydige virksomheder. Det bør der rettes op på. På Folketingets bord ligger om en investeringsplan for et nyt skattevæsen. Planen indeholder mange positive elementer og adresserer de store udfordringer, som Skat står over for. Men planen, som den ser ud nu, sikrer ikke en tilstrækkelig og fair skattekontrol.’

Med de ord bad Dansk Erhverv, Dansk Byggeri, Danske Revisorer og LO i november regeringen om at styrke indsatsen mod virksomheder, der snyder. 

Lizette Risgaard: aftale sikrer slet ikke kontrol

Men midt i regeringsrokaden blev parternes appel overhørt, og det gav skuffelse hos LO-formand Lizette Risgaard. 

- Det er en lidt skuffende aftale, som primært tager hånd om de allerstørste skandalesager, EFI og ejendomsvurderingerne. Derimod sikrer den slet ikke Skat de nødvendige resurser til kontrol og inddrivelse. Det er afgørende for danskernes tillid til hinanden og til velfærdssamfundet, at vi kan stole på, at alle betaler det rigtige – hverken for meget eller for lidt – i skat. Og at pengene rent faktisk kommer i kassen. Derfor kan vi ikke leve med et Skat, der ikke fungerer, siger Lizette Risgaard.

Staten taber tocifret milliardbeløb – hvert år

Regeringens plan tilfører 5 milliarder kroner til Skat over de næste 4 år, men samtidig fortsætter besparelserne med at skære ned i Skat. Og der er slet ikke afsat penge til at standse snyderne, advarer parterne bag brevet, som endvidere lyder:

’Skat har kun kapacitet til at kontrollere cirka 23.000 virksomheder årligt, selvom Skat selv har konstateret, at 10 procent eller 70.000 danske erhvervsdrivende og virksomheder bevidst snyder. Staten lider på den konto hvert år et tab på et tocifret milliardbeløb som følge af moms- og skattesnyd. 

Det er en regning, som almindelige lovlydige danskere og virksomheder betaler i form af højere skatter og afgifter og/eller færre investeringer i uddannelse og velfærd. Oveni kommer, at de virksomheder, der spiller efter reglerne, risikerer at blive udkonkurreret af dem, som enten ikke sætter sig ordentligt ind i reglerne eller bevidst snyder.

Vi skal derfor opfordre regeringen og partierne bag dette års finanslov til at sikre, at vi i Danmark er i stand til at føre en fair virksomhedskontrol. Disse hensyn er ikke tilgodeset i den foreliggende investeringsplan.’ 

I HK Stat mener formand Rita Bundgaard, at det er på tide, at politikerne lytter langt mere til deres medarbejdere – de statsansatte.

- Vores medlemmer knokler for at sikre borgere og virksomheder en retfærdig og lige skattebehandling, men hver eneste dag må de lade svindel passere. Selv om de rapporterer det til ledelsen, kan de ikke gøre noget. Det er uholdbart for vores velfærdssamfund, og det er helt uforståeligt, at regeringen ikke ville lytte, når så mange parter i fællesskab advarer om, at snydere har for let spil, siger Rita Bundgaard.


Fakta Besparelserne i Skat: fra 10.700 til 6.067 årsværk

Anders Fogh Rasmussens VK-regering besluttede i 2005 at fusionere den kommunale og statslige skatteforvaltning. Samtidig blev der opstillet mål om at reducere personalet med 40 procent fra cirka 10.700 årsværk i 2005 til cirka 6.400 årsværk i 2012. 

Samtidig besluttede politikerne at etablere én landsdækkende enhedsforvaltning, hvor man samlede forvaltningen af skatter, afgifter, told mv. Personalereduktionerne blev hovedsageligt blev gennemført inden for ”indsatsområdet”. 

Det fremgår af finansloven for 2016, at Skats samlede årsværksforbrug i 2013 var 6.438 og i 2014 var 6.091 årsværk. Skatteministeriet har oplyst, at det samlede årsværkforbrug i Skat i 2015 var 6.067.  

Det fremgår af ”Et nyt skattevæsen”, at der i de kommende år skal tilføres flere medarbejdere til Skat, så der samlet vil være omkring 1.000 medarbejdere mere i 2020 end i dag. (Den plan er dog ikke fuldt finansieret, red.)

Kilde: RigsrevisionenSKAT

flere Nyheder om skat


Flytteplan i Skat: 2.600 fik besked om deres fremtid

14. december 2017  | HK Stat  | HK SKAT

Nogle var i chok, nogle fik en forventet flytning, og andre åndede lettet op. Tusindvis af medarbejdere i Skat fik torsdag den 14. december besked om deres fremtidige arbejdssted. For nogle flytter jobbet til den anden ende af landet.


Massivt flertal vil have bedre skattekontrol

27. november 2017  | HK Stat  | HK SKAT

83 procent af danskere vil gerne have en bedre og mere fair skattekontrol, viser en ny måling. Et klart flertal mener, at der skal ansættes flere folk i Skat til at løfte opgaven med bedre kontrol. Regeringen må lytte, siger HK Stat-formand Rita Bundgaard. Et stærkere skattevæsen er åbenlyst en folkesag, siger LO's formand.


Skat ansætter udlærte elever i stakkevis

14. november 2017  | HK Stat  | HK SKAT

Tidligere var det stort set utænkeligt for elever i Skat at få job i organisationen, når deres elevtid sluttede. Sådan er det ikke mere. Alene i 2017 har Skat ansat 91 procent af de EUD-elever, der er blevet udlært hos dem i år.


S og DF lover ekstra medarbejdere til Skat

12. oktober 2017  | HK Stat

HK Stat, LO og FSR – danske revisorer stod 11. oktober 2017 bag høringen "Milliarder på spil" på Christiansborg. Alle i panelet var enige om at styrke Skat.


HK Stat går sammen med LO og revisorer for bedre skattekontrol

11. oktober 2017  | HK Stat

1.000 flere folk til skattekontrol kan skaffe 29 milliarder mere i statskassen frem mod 2025. Det viser en ny rapport udarbejdet for HK, LO og FSR – Danske Revisorer. Win win for alle undtagen snyderne, siger LO-formand Lizette Risgaard.


Milliarder på spil: Høring om Skat i Folketinget

18. september 2017  | HK Stat  | HK Danmark

I samarbejde med LO og FSR - Danske Revisorer sætter HK Danmark og HK Stat fokus på redningen af Skat med en høring i Folketinget den 11. oktober. Selv om der er blevet sat flere penge af til Skat, mangler der stadig penge til det nødlidende kontrolområde. Og der er milliarder på spil.


Skattedebat på Folkemødet: Sygt Skat frister svage sjæle

16. juni 2017  | HK Stat

Hvad skal der til, for at fremtidens skattevæsen fungerer? Det var emnet for en paneldebat arrangeret af Danske Revisorer på Folkemødet 2017, hvor blandt andre HK Stat-formand Rita Bundgaard udfordrede skatteministeren på spørgsmål om, hvordan man bedst får kontrol over skattesnyd.


HK Stat: Løfterig plan kræver rekruttering i stor stil

13. juni 2017  | HK Stat  | HK SKAT

Regeringen har sat det lange lys på og lagt en løfterig plan for den nødvendige reorganisering af Skat. Den kommende rundflytning bliver hård kost for medarbejderne. Med den påkrævede udvidelse af antallet af medarbejdere bliver der tale om en kæmpe rekrutteringsopgave, som HK gerne hjælper med, siger Rita Bundgaard, formand for...


HK Stat roser politisk vilje til at opruste Skats inddrivelse

08. juni 2017  | HK Stat  | HK SKAT

Dagens politiske aftale om at oprette en ny gældsstyrelse i Skat og tilføre 175 millioner kroner til at ansætte yderligere medarbejdere i styrelsen får ros fra de skatteansatte HK’eres fagforening.


Ny rapport: Tusindvis af fejl i EFI-test

04. maj 2017  | HK Stat  | HK SKAT

3.400 af de test, der blev gennemført af det omdiskuterede skatteinddrivelsessystem EFI, slog fejl. Alligevel blev det taget i brug. It-ekspert efterlyser realistiske test af it-systemer og inddragelse af brugerne tidligt i forløbet.


 Se alle nyheder

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk