HK.dk logo

Ydelseskontorer lider under arbejdspukkel

12. december 2016  |  HK Kommunal  |  Mogens Jepsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Minister har fokus på situationen på ydelseskontorer i forhold til jobreform, kontanthjælp, boligstøtte og integrationsydelse.

Der knokles igennem ude på de kommunale ydelseskontorer.

Nye regler for kontanthjælp, boligstøtte og integrationsydelse har fået Enhedslisten til at bede om samråd og redegørelse fra ministeren omkring arbejdsbelastning, overarbejdspukkel og sagsbehandlingstider.

Svaret er nu kommet fra beskæftigelsesministeren.

I svaret lyder det: Ja, voldsomt pres

- ”KL har i forbindelse med implementeringen af de nye regler været i kontakt med en række kommuner, og der er ingen tvivl om, at ydelseskontorerne har meget travlt. Mange steder er der oparbejdet overarbejdspukler, og flere kommuner søger efter nye medarbejdere eller trækker på medarbejdere fra andre områder i kommunen. Det tager imidlertid lang tid at oplære nye medarbejdere til at kunne træffe afgørelse, fordi ydelseslovgivningen er et af de mest komplekse og omfangsrige lovområder overhovedet”.

Videre hedder det, at sagsbehandlingstiden er sat under voldsomt pres, hvilket også hænger sammen med, at implementeringen skulle ske i et meget højt tempo.

Det har givet fejl i IT-systemerne, hvilket har forårsaget ekstra manuelt arbejde i kommunerne samt ekstra opgaver med vejledning af borgere, som har fået en forkert ydelse.

Ministeren understreger, at der den næste periode vil være ekstra fokus på området og en tæt dialog med kommuner og Udbetaling Danmark.Administration Ydelse og borgerbetjening Social og beskæftigelse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk