HK.dk logo

Alle deltagere på teknik- og miljøjurauddannelse bestod eksamen

16. december 2016  |  HK Kommunal  |  DL-F  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

De første teknik- og miljømedarbejdere har bestået eksamen i et nyt diplommodul i teknik- og miljøjura. En af dem håber, at den nye viden kan give mere spændende arbejdsopgaver.

Efter et efterår på skolebænken har 14 teknik- og miljømedarbejdere nu alle bestået eksamen i et nyt diplommodul i teknik- og miljøjura.

En af deltagerne på modulet var miljøtekniker Christina Green, 42, der til daglig arbejder med grundvand og vandforsyning i Virksomhed og Miljø, Grundvand i Vækst og Bæredygtighed i Holbæk Kommune.

- Det har været meget tilfredsstillende at lære en masse nyt og blive klogere inden for mit fagområde. Jeg har også fået en bredere viden, som gør, at jeg kan påtage mig mange flere forskellige opgaver inden for teknik- og miljøområdet. Så jeg håber, at mit arbejde kan blive endnu mere spændende i fremtiden, siger Christina Green, der også er overbevist om, at uddannelsen er med til at fremtidssikre hendes job.

Alle gav den en skalle

Modulet blev udbudt af VIA University College i Aarhus, som indvilgede i at tage til Holbæk og undervise, fordi 9 af deltagerne kom fra netop Holbæk Kommune. De øvrige deltager kom fra henholdsvis Odsherred, Kalundborg og Horsens kommuner, mens en enkelt var fra Forsvarets Ejendomsstyrelse.

Tillidsrepræsentant Jette Vejgaard, der også er ansat i Vækst og Bæredygtighed i Holbæk Kommune, har gjort et stort arbejde for at få uddannelsen op at stå. Oprindelig var det hende, der henvendte sig til HK Kommunal med ideen om videreuddannelse for miljøteknikere. En ide, som HK Kommunal greb og førte ud i livet. Jette Vejgaard har også været aktiv i sit lokalområde for at få samlet nok deltagere til holdet i Holbæk.

- Det er glædeligt, at alle på holdet har bestået eksamen. Men det er også mit indtryk, at de virkelig har givet den en skalle, siger Jette Vejgaard, som oplyser, at der nu skal evalueres og rettes op på eventuelle børnesygdomme i forhold til undervisningen af fremtidige hold.

Nye hold på vej i Jylland

Ansatte i teknik- og miljøforvaltninger har også chancen for at dygtiggøre sig i Sønderjylland, hvor HK Sydjylland lægger lokaler til et diplomhold i teknik- og miljøjura i Rødekro. Holdet starter 6. februar 2017. VIA University College udbyder også diplomfaget i Aarhus med start 2. februar 2017.

Fakta om diplommodulet i teknik- og miljøjura:

Indhold: De forskellige retsområder, som indgår i sagsbehandlingen inden for teknik og miljø: Byggetilladelser, plansystemer, naturbeskyttelse, fredede områder, godkendelses- og driftsregulering af landbrug, miljøgodkendelser til virksomheder, jordforurening, spildevandshåndtering, klimatilpasning, vandforsyning, affald og veje.

Udbydes af: VIA University College.

Start: Rødekro: 6.2.2017.

Aarhus: 2.2.2017                                    

Ansøgningsfrist til begge hold: 2.1.2017.

Modulet giver 10 ects-point og er en del af eknologisk diplomuddannelse i energi og miljø.

Pris: 14.900 kroner.

Du kan få penge fra kompetencefondene til modulet. Se mere her: hk.dk/kommunal/kompetence

Har du spørgsmål, så ring til HK Kommunals Karrieretelefon på 33 30 44 60 (mandag kl. 14-17).

Du kan læse mere og tilmelde dig her:

Rødekro-holdet (Linket virker ikke pr. 22. juni 2017).

 

 

 


Teknik, klima og miljø

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk