HK.dk logo

Kommuner kigger med på Facebook

16. december 2016  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Landets fem største kommuner bruger Facebook som en del af sagsbehandlingen.

Tjekker du også Facebook, hvis du har mistanke om, at nogle borgere ikke har helt rent mel i posen? Så er du ikke den eneste. I en rundspørge til landets fem største kommuner, som Avisen.dk har foretaget, svarer de alle fem, at Facebook er del af sagsbehandlingen i deres kommune.

- Vi bruger det til at følge med i borgernes liv, men det er ikke overvågning. Vi bruger det typisk, hvis der er noget i en borgers forklaring, som undrer os. Så kan oplysninger på Facebook bruges til at sammenligne med, siger Pia Damtoft, jobcenterchef i Esbjerg Kommune til Avisen.dk.

Offentlige profiler er offentlige oplysninger

Ombudsmanden slog i 2011 fast, at oplysninger, som kan findes på en åben Facebook-profil, kan betragtes som oplysninger, der er offentligt tilgængelige. Og både København, Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg svarer, at de retter sig efter, hvad Folketingets Ombudsmand tilbage i 2011 udtalte omkring brugen af Facebook.

De fem kommuner er dog enige om, at oplysningerne ikke må stå alene og at det primært skal bruges, hvis sagsbehandlerne har mistanke om, at noget ikke er som det skal være. Den eneste af de fem kommuner, der har nedfældet en Facebook-politik er Aarhus Kommune.

Her står i retningslinjerne, at sagsbehandlerne i kommunen benytter en fælles profil til at søge på Facebook med, og at de alene må søge efter materiale blandt det, der ligger offentligt tilgængeligt, da de ikke må ansøge om venskab for at få fat i yderligere oplysninger.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk