HK.dk logo

OK2017: Handelsansatte skal rustes til den digitale fremtid

16. december 2016  |  HK Handel  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK Handel og Dansk Erhverv Arbejdsgiver har udvekslet krav til de kommende overenskomster. Arbejdsgiverorganisationen kræver blandt andet højere arbejdstid – uden ekstra løn, mens HK Handel blandt andet kræver højere løn og uddannelse.

Jens Mathiesen og Per Tønnesen udveksler overenskomstkrav

Formand for Dansk Erhverv, Jens Mathiesen, og formand for HK Handel, Per Tønnesen, udveksler krav til de kommende overenskomster. Foto: Simon Klein-Knudsen.

Et højere beløb på lønsedlen og uddannelse, der kan sikre medlemmerne i forhold til digitaliseringens indtog i handelsbranchen. Det er to af de krav, der står øverst på HK HANDELs liste over emner, der skal forhandles om, når butiksoverenskomsten og Funktionæroverenskomsten for Handel, Viden og Service skal i hus i det nye år.

Fredag blev der udvekslet krav med Dansk Erhverv Arbejdsgiver, og arbejdsgiverorganisationen kvitterede bl.a. med ønsket om forhøjelse af arbejdstiden - uden lønkompensation.
Udvekslingen af krav er første skridt i forhandlingerne om en ny overenskomst for de cirka 150.000 ansatte i butiksbranchen og 40.000 på Funktionæroverenskomsten for Handel, Viden og Service.
- Vi er meget opmærksomme på, at vores medlemmer skal stå stærkest muligt i forhold til at imødekomme de udfordringer, som digitaliseringen medbringer for branchen. Vores medlemmer skal klædes på med uddannelse, så de bliver i stand til at være med i kampen om de nye job, der opstår, i takt med at andre forsvinder, siger Per Tønnesen, formand for HK HANDEL.
Per Tønnesen finder det derfor positivt, at arbejdsgiversiden var lydhøre over for et forslag om i samarbejde at finde ressourcer til et analysearbejde, der kan klargøre konsekvenserne af digitalisering og automatisering for handelsansatte.
Udover løn og fokus på opkvalificering står også ønsket om bedre pension og flere seniorgoder højt på HK HANDELs prioriteringer.
- Det er en helt naturlig følge af, at der fra politisk side arbejdes på at forhøje pensionsalderen. Hvis vi skal blive længere på arbejdsmarkedet, må vi finde ordninger, der tilgodeser seniorerne, siger Per Tønnesen.
Parterne mødes igen 25. januar, hvor arbejdsgrupper sammensat af begge parter fremlægger overvejelser om hovedemnerne i overenskomsterne. Arbejdsgrupperne dækker: Arbejdstid, pension, uddannelse og lagerområdet.

HK Handel OK17 Overenskomst

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk