HK.dk logo

87 HK’ere blev videreuddannet i Aalborg Kommune

19. december 2016  |  HK Kommunal  | 

Erkendelsen af at HK’erne er nødt til at kompetenceudvikle sig og følge med tiden, fik fællestillidsrepræsentant i Aalborg Kommune, Susanne Thorsø, til at sætte et stort kompetenceudviklingsprogram i gang.

- Det hele startede egentlig med, at jeg havde en kollega, der blev fyret, da hendes afdeling blev lukket ned. Hun havde siddet det samme sted i 34 år. Inden hun stoppede, sagde hun til mig: ”Lov mig at larme ligeså mange steder, du kan komme til det. Det er vigtigt, at HK’erne forstår, at de bliver nødt til at videreuddanne sig”. Det løfte har jeg holdt, fortæller fællestillidsrepræsentant for HK’erne i Aalborg Kommune, Susanne Thorsø.

Hun snakkede med kommunens HR-chef og fik arrangeret et halvdagsmøde på tværs af alle forvaltninger, hvor der blev tænkt en masse krøllede tanker om, hvilke kompetencer en administrativ medarbejder skal have i fremtiden. Derefter blev der lavet et skriv til direktørgruppen, som var helt enige og måbende over, at det overhovedet var et problem at få lov til at efteruddanne sig.

- Det var rigtig vigtigt, at vi havde ledelsens opbakning. Både på øverste plan men især også på mellemlederplan så ledelsen ikke skulle være en bremseklods, fortæller Susanne Thorsø.

Susanne har fået en million

Aalborg Kommune inviterede uddannelsesinstitutionerne til at komme med et bud på Fremtidens Administrative Medarbejder, og det endte med, at COK vendte tilbage med fire profiler; supporteren, innovatøren, administratoren og specialisten – og blev valgt som udbyder af uddannelserne.

- Hele projektet har været afhængigt af Kompetencefonden, så jeg holdt et møde med HK Kommunal og slog ud med armene og sagde, at jeg ville have hundrede medlemmer igennem. Og det lykkedes. Pludselig stod der på intranettet: Susanne har fået 1 million, siger hun og griner. Og hele 87 HK’ere har nu været igennem kompetenceudviklingen.

En af dem er Anja Thrane Skovmand, som er arkivassistent på Aalborg Stadsarkiv og har været på den uddannelse, der knyttede sig til profilen Supporteren. Hun er uddannet bibliotekar, men har aldrig taget anden uddannelse for at bliver mere ”HK-agtig”, som hun siger.

- Jeg er jo ansat i en HK-stilling og har ofte hørt Susanne snakke om, at det er vigtigt, at vi uddanner os. Jeg har længe tænkt på at tage en kommunom, men har været tilbageholdende, fordi jeg synes, det er meget ved siden af mit fuldtidsarbejde, fortæller Anja Thrane Skovmand. Hun tilføjer, at Supporteruddannelsen var en god test af, om det kunne lade sig gøre.

Struktur og selvtillid

COK-uddannelserne, der var specialdesignet til Aalborg Kommune, tog 11 uger med én enkelt dags undervisning om ugen – så det var ifølge Anja Thrane Skovmand ikke noget problem at få det til at hænge sammen.

- Jeg fik virkelig meget ud af det. Det var fedt, at vi var samlet på tværs af forvaltninger, – men dog alle fra samme kommuner. På den måde fik vi netværket og lært en masse om de andre forvaltninger. Jeg har helt klart fået mere viden om projektledelse og kan se styrker og faldgruber. I dag ville jeg slet ikke være bange for at melde mig som projektleder, siger Anja Thrane Skovmand begejstret.

Uddannelsen har ikke bare givet hende mod på mere uddannelse, hun har også lært sig selv bedre at kende.

- Jeg er blevet opmærksom på, at jeg er en ”afslutter”. Der var andre, der var gode til at sætte ting i gang, men måske knap så gode til at få dem afsluttet – og der var jeg en, der sørger for, at tingene bliver færdige. Uddannelsen har givet mig en tro på, at jeg godt kan. Og det uanset om det drejer sig om projektledelse eller kompetenceudvikling. Jeg er blevet mere struktureret og har fået nogle gode værktøjer til, hvordan jeg griber et projekt an og får lavet en realistisk tidsplan, forklarer Anja Thrane Skovmand.

- Og så er overvejelserne om kommunomen altså kommet tættere på. Nu ved jeg i hvert fald, at jeg godt kan overskue det, smiler hun.

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk