HK.dk logo

Nye dagpengeregler fra 2017

19. december 2016 Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Nye dagpengeregler betyder færre penge til nogle nyuddannede ledige fra januar, ligesom der nu skal gå mindst 18 måneder fra studiestart til man kan få dagpenge. Til gengæld bliver mulighederne for at forlænge dagpengeperioden bedre fra juli.

Den 1. januar træder der en række nye regler for dagpenge i kraft. Blandt andet falder ydelsen, kaldet dimittendsatsen, til nyuddannede ledige, medmindre de har forsørgerpligt for børn. Reglerne gælder også for nyuddannede, som blev ledige i 2016. Det er også nyt, at der skal gå mindst 18 måneder fra studiestart indtil, man som studerende kan få dagpenge på grundlag af en uddannelse, der giver ret til dagpenge. Medlemmer af a-kassen, som er berørt af de nye regler, har fået brev fra HK’s a-kasse. Brevet er sendt digital til postkassen på MitHK. Læs mere om de nye regler med Dagpengereform 2017. (Linket er forældet)

Til gengæld bliver det mere fordelagtigt at tage mindre jobs, når endnu en ændring træder i kraft den 1. juli 2017. Ændringen betyder, at man fremover kun bruger af dagpengene for de timer, hvor man får udbetalt dagpenge, i stedet for som i dag, hvor der bruges en hel uge uanset hvor mange timer, der udbetales dagpenge for. Det betyder, at man kan strække sin dagpengeperiode længere end hidtil ved at tage småjobs.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk