HK.dk logo

Akademikursus skal bringe ansøgere forrest i jobkøen

20. december 2016  |  MidtVest  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

16 midt- og vestjyder er ved at afslutte et akademikursus, der skal gøre dem attraktive i forhold til den offentlige sektors udflytning af arbejdspladser.

- Vi gennemgår lige rammerne for ytringsfrihed for ansatte i den offentlige sektor, og så kommer der en opgave, I skal arbejde med resten af eftermiddagen som forberedelse til eksamen.
Ordene kommer fra underviser Edda Luth. Vi er på Lemvig Gymnasium en mandag formiddag i december, hvor Erhvervsakademi Dania er i gang med uddannelsesforløbet ”Sagsbehandling”.
Et forløb, der er en del af akademiuddannelsen ”Offentlig forvaltning og administration”. På forløbet bliver kursisterne introduceret til en række specielle kompetencer, som er krævet i offentlige stillinger. Forløbet skal opdatere kursisternes kompetencer, så chancerne for job i det offentlige styrkes.
Kurset er blevet til som en udløber af en række arrangementer, HK Jobbørs MidtVest har holdt med fokus på offentlige jobåbninger i forbindelse med den offentlige sektors udflytning af arbejdspladser til provinsen. Ved arrangementerne har der været fokus på de stillinger, der ventes at blive slået op i det midt- og vestjyske som følge af udflytningen, og de lokale uddannelsesinstitutioner er kommet med deres bud på kompetencegivende kurser.

Bedre stillet med kursus

Kursus i Sagsbehandling på Lemvig Gymnasium

Underviser Edda Luth i gang med at gennemgå rammerne for ytringsfrihed for ansatte i den offentlige sektor.

Én af de HK’ere, der deltog i arrangementerne, var 47-årige Helle Nymann Hansen fra Lemvig. 
Hun har i godt 19 år arbejdet hos Cheminova i Harboøre men blev 30. september 2016 fritstillet i forbindelse med, at virksomheden skulle flytte arbejdspladser til Hørsholm. 
- Jeg hørte om kurset gennem min tillidsrepræsentant, og til arrangementerne hos HK blev der af de arbejdspladser, der medvirkede, givet udtryk for, at det ville se godt ud på CV’et, hvis man havde gjort noget for at udvide sine kompetencer. Og jeg føler mig da også klart bedre stillet end før kurset. Jeg har blandt andet lært om persondataloven og reglerne for aktindsigt.
- Samtidig har jeg fået øjnene op for, at jeg med min baggrund som shippingassistent hos Cheminova, hvor jeg har siddet med eksport til Mellemøsten, har en række kompetencer, som vil kunne bruges i det offentlige. Jeg er vant til at forholde mig til lovstof, løse en række administrative opgaver og skulle koordinere, og så har jeg en kæmpe kulturforståelse, fortæller hun.
Også 52-årige Girly Røjkjær, der har arbejdet med order management hos Cheminova i knap otte år, hvor hun også var tillidsrepræsentant, føler sig godt rustet til at søge job inden for det offentlige.
- Kurset har givet mig basal viden om, hvordan det offentlige fungerer, hvilke rettigheder man har som borger, og hvordan man skal optræde som offentlig ansat, og jeg kan se, at sagsbehandlingen ikke er meget anderledes end i det private, hvor det også handler om at skulle sørge for, at ting kommer fra a til b, foretage forskellige former for registrering og afslutning af opgaver, beretter hun.

Forskellig baggrund

Helle Nymann Hansen, Girly Røjkjær og Michelle Kruse i gang med at løse opgave ved computeren

Helle Nymann Hansen, Girly Røjkjær og Michelle Kruse i gang med at lave opgave.

De 16 kursister kommer ikke kun fra Cheminova. 
28-årige Michelle Kruse er uddannet kontorassistent og har arbejdet hos emballage-virksomheden DS Smith i Grenaa. 
I november 2015 flyttede hun sammen med sin kæreste i Lemvig og tog indtil april 2016 hver arbejdsdag den over 200 kilometer lange køretur frem og tilbage. Men familielivet hang ikke sammen med den lange transporttid, så hun er hun på udkig efter et job tættere på hjemmet.
- Jeg håber med kurset at kunne søge job både inden for det private og det offentlige. Jeg er vant til at skulle være serviceminded, og det vil jeg kunne bruge i det offentlige.

- Jeg synes, det er en super idé, at der bliver lavet kurser med fokus på det offentlige, når der kommer mange offentlige jobåbninger i det midt- og vestjyske, og så er det et plus, at kurset er tæt på dig, siger hun.

Nyt kursus til januar

Erhvervsakademi Dania starter et nyt uddannelsesforløb i ”Sagsbehandling” på Lemvig Gymnasium til januar 2017.

Der er tale om et forløb på seks uger med start 12. januar.

Se mere her

Foruden Erhvervsakademi Dania tilbyder Uddannelsescenter Holstebro og Mercantec, der er en del af henholdsvis VEU-center Midtvest og VEU-center Midtøst, forløb målrettet den offentlige sektor på henholdsvis arbejdsmarkedsuddannelses-niveau og akademi-niveau. 

Se mere om mulighederne på deres hjemmesider.

Efteruddannelse Job og uddannelse Kompetencer Jobbørs

Lær nyt!
ta' et kursus, når du har tid - også hjemme i sofaen


Se vores Online-kurser

Følg HK MidtVest på Facebook


Se facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk