HK.dk logo

LO: Skatteplan mangler 2,9 milliarder

20. december 2016  |  HK Stat  |  HK SKAT  | 

De hårdt prøvede skattemedarbejdere får ikke den hjælp, som de var blevet stillet i udsigt. Regeringens plan mangler 2,9 milliarder og i 2020 er der ikke flere penge end i år. De holder danskerne for nar, og det er dybt bekymrende, siger Rita Bundgaard.

Ren talmagi. Sådan kan regeringens skatteplan opsummeres. LO har regnet ud, at der mangler 2,9 milliarder i regeringens plan for at redde Skat, og dermed kan de hårdt trængte medarbejdere i Skat langt fra være sikre på at få den hjælp til at stoppe skattesnydere og momssvindlere, som de desperat havde håbet på og ønsket sig i julegave. Og hullet i statskassen kan vokse sig endnu større.

I 2020 er der ikke flere penge end i dag

Julegaven til Skat var ellers pænt pakket ind. Med formuleringer som "historiske investeringer", skrev skatteministeren i en pressemeddelelse, at 'planen lægger op til milliardinvesteringer i skattevæsenet, op til 2.000 nye medarbejdere.'

Men det er stærkt tvivlsomt, hvor mange nye folk, der er råd til. Det viser nye beregninger fra LO. Landsorganisationen for godt en million lønmodtagere har regnet regeringens skatteplan igennem og konkluderer, at der mangler 2,9 milliarder. 

Skatteministeren havde ellers regnet ud, at der skal 6,7 milliarder kroner til at komme i gang med oprydningen i Skat. Men i analysen skriver LO blandt andet, at ’der reelt kun tilføres 3,8 mia. kr. i årene 2017-2020. I 2020 udgør den samlede bevillingen til skatteforvaltningen cirka 5,5 milliarder kroner svarende til niveauet i dag.
Skat er det helt afgørende fundament for vores velfærdssamfund, og derfor er det uforståeligt, at besparelserne fortsætter, mener Rita Bundgaard: 

- Det er helt grotesk, at regeringen fortsætter med massive besparelser i Skat. De holder jo den danske befolkning for nar, når de for anden gang præsenterer en såkaldt redningsplan, der ender med bare at udligne de planlagte besparelser. 

- Det nye regeringsgrundlag handler om "et friere, rigere og mere trygt Danmark". Men det er vel ikke meningen, at det er tryghed for skattesnyderne? Der skal penge i kassen for at drive vores velfærdssamfund, og der er jo en kæmpe forskel på, om ledelsen i Skat får 3,8 eller 5 milliarder kroner til at rydde op i Skat, siger Rita Bundgaard, der glæder sig over, at LO har sat massivt fokus på skatteområdet. 

Talmagi: 2.000 "nye" er kun 1.000 flere

Skatteplanen betyder 'op mod 2.000 nye medarbejdere', men her har ministeriet talt alle dem med, der skulle have været sparet væk. Det skal forstås sådan, at der kommer cirka 1.000 flere medarbejdere, end de 6.000, der er i dag, forklarer Skatteministeriets presseafdeling over for HK Stat.

Men når besparelserne fortsætter, og der ikke er flere penge i 2020, er det svært at se, hvordan der er råd til så mange nye folk, mener Rita Bundgaard. 

- Den nye skatteplan var i forvejen for uambitiøs til at rette op på 10 års forsømmelser, politiske eksperimenter og fyring af 4.000 skattefolk. Og når der ikke er flere penge i 2020, hvordan kan man så have 1.000 flere medarbejdere?

- Ingen kan være i tvivl om krisens omfang efter de seneste års mange afsløringer i medierne, og der er behov for massive investeringer for at standse milliardsvindel og genskabe tilliden til Skat. Politikerne må vriste sig fri af Finansministeriets udgiftsregime og begynde at se de statsansatte som en resurse i stedet for blindt at se os som en udgift, siger Rita Bundgaard.

70.000 virksomheder snyder 

Skat har konstateret, at 10 procent – svarende til 70.000 virksomheder – snyder, men der er slet ikke folk nok til at kontrollere dem. Skatteminister Karsten Lauritzen har tidligere klart erkendt, at der er skåret for dybt. 

- Når vi opkræver så meget i skatter og afgifter, som vi gør, så har danskerne krav på, at skattevæsenet løser sine kerneopgaver effektivt og ansvarligt. Der skal være styr på tingene, klare rammer og klart ansvar. I dag har vi taget det første vigtige skridt i forhold til at genskabe tilliden, og vi har samtidig skabt rammerne for i de kommende år at bygge et moderne og digitalt skattevæsen, der skal være blandt de allerbedste i verden, udtalte skatteminister Karsten Lauritzen i november i en pressemeddelelse.

Til finans.dk, der tirsdag eftermiddag også skriver om de manglende milliarder, siger skatteministeren i en mail, at de første milliarder er fundet med finansloven for 2017, og 'at alle partierne bag aftalen om det nye skattevæsen (er) enige om at finde den resterende del af finansieringen på de kommende års finanslove.'

Hør Rita Bundgaard i Radioavisen på P1 klokken 7 onsdag den 21. december 2016


Fakta: Danskerne skylder 87 milliarder kroner

Danskerne skyldte i marts i år 87 milliarder kroner til det offentlige. 
Skats opgørelse til Folketinget viser, at de samlede skatte- og afgiftsrestancer er steget med cirka 2,7 milliarder kr. fra december 2015 til marts 2016. Stigningen knytter sig især til virksomheders restancer. 

Læs mere på tv2.dk: Se alle tallene: Så mange milliarder skylder danskerne til det offentlige 
Sidst opdateret 20. december 2016 kl. 11:00

SKAT

flere Nyheder om skat


Flytteplan i Skat: 2.600 fik besked om deres fremtid

14. december 2017  | HK Stat  | HK SKAT

Nogle var i chok, nogle fik en forventet flytning, og andre åndede lettet op. Tusindvis af medarbejdere i Skat fik torsdag den 14. december besked om deres fremtidige arbejdssted. For nogle flytter jobbet til den anden ende af landet.


Massivt flertal vil have bedre skattekontrol

27. november 2017  | HK Stat  | HK SKAT

83 procent af danskere vil gerne have en bedre og mere fair skattekontrol, viser en ny måling. Et klart flertal mener, at der skal ansættes flere folk i Skat til at løfte opgaven med bedre kontrol. Regeringen må lytte, siger HK Stat-formand Rita Bundgaard. Et stærkere skattevæsen er åbenlyst en folkesag, siger LO's formand.


Skat ansætter udlærte elever i stakkevis

14. november 2017  | HK Stat  | HK SKAT

Tidligere var det stort set utænkeligt for elever i Skat at få job i organisationen, når deres elevtid sluttede. Sådan er det ikke mere. Alene i 2017 har Skat ansat 91 procent af de EUD-elever, der er blevet udlært hos dem i år.


S og DF lover ekstra medarbejdere til Skat

12. oktober 2017  | HK Stat

HK Stat, LO og FSR – danske revisorer stod 11. oktober 2017 bag høringen "Milliarder på spil" på Christiansborg. Alle i panelet var enige om at styrke Skat.


HK Stat går sammen med LO og revisorer for bedre skattekontrol

11. oktober 2017  | HK Stat

1.000 flere folk til skattekontrol kan skaffe 29 milliarder mere i statskassen frem mod 2025. Det viser en ny rapport udarbejdet for HK, LO og FSR – Danske Revisorer. Win win for alle undtagen snyderne, siger LO-formand Lizette Risgaard.


Milliarder på spil: Høring om Skat i Folketinget

18. september 2017  | HK Stat  | HK Danmark

I samarbejde med LO og FSR - Danske Revisorer sætter HK Danmark og HK Stat fokus på redningen af Skat med en høring i Folketinget den 11. oktober. Selv om der er blevet sat flere penge af til Skat, mangler der stadig penge til det nødlidende kontrolområde. Og der er milliarder på spil.


Skattedebat på Folkemødet: Sygt Skat frister svage sjæle

16. juni 2017  | HK Stat

Hvad skal der til, for at fremtidens skattevæsen fungerer? Det var emnet for en paneldebat arrangeret af Danske Revisorer på Folkemødet 2017, hvor blandt andre HK Stat-formand Rita Bundgaard udfordrede skatteministeren på spørgsmål om, hvordan man bedst får kontrol over skattesnyd.


HK Stat: Løfterig plan kræver rekruttering i stor stil

13. juni 2017  | HK Stat  | HK SKAT

Regeringen har sat det lange lys på og lagt en løfterig plan for den nødvendige reorganisering af Skat. Den kommende rundflytning bliver hård kost for medarbejderne. Med den påkrævede udvidelse af antallet af medarbejdere bliver der tale om en kæmpe rekrutteringsopgave, som HK gerne hjælper med, siger Rita Bundgaard, formand for...


HK Stat roser politisk vilje til at opruste Skats inddrivelse

08. juni 2017  | HK Stat  | HK SKAT

Dagens politiske aftale om at oprette en ny gældsstyrelse i Skat og tilføre 175 millioner kroner til at ansætte yderligere medarbejdere i styrelsen får ros fra de skatteansatte HK’eres fagforening.


Ny rapport: Tusindvis af fejl i EFI-test

04. maj 2017  | HK Stat  | HK SKAT

3.400 af de test, der blev gennemført af det omdiskuterede skatteinddrivelsessystem EFI, slog fejl. Alligevel blev det taget i brug. It-ekspert efterlyser realistiske test af it-systemer og inddragelse af brugerne tidligt i forløbet.


 Se alle nyheder

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket for i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket for i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk