HK.dk logo

Har du fået ny kontrakt med bredt ansættelsesområde?

21. december 2016  |  HK Stat Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Hvis din arbejdsplads som følge af regeringsdannelsen er blevet berørt af ressortomlægning, og du har fået ny ansættelseskontrakt, skal du være opmærksom på, om der står i den, at du har "bredt ansættelsesområde". Er det er tilfældet, råder HK Stat dig til straks at kontakte din HK-afdeling.

Er din arbejdsplads blevet ressortomlagt i forbindelse med regeringsdannelsen, og skifter du derved arbejdsgiver, tjenestested eller ansættelsesområde, har du måske fået ny ansættelseskontrakt eller et tillæg til din hidtidige kontrakt. Hvis, skal du være opmærksom på, om der heri fremgår et såkaldt bredt ansættelsesområde, oplyser faglig chef i HK Stat Tina Green.

- HK Stat mener ikke, at arbejdsgiverne kan indføre et bredt ansættelsesområde i forbindelse med en ressortomlægning. Får du ny arbejdsgiver som konsekvens af en ressortomlægning, er der som udgangspunkt ikke tale om en nyansættelse, men om at du flyttes med din opgave. Du skal derfor ikke uden videre acceptere en formulering om bredt ansættelsesområde, forklarer hun og uddyber:

- Baggrunden er, at Moderniseringsstyrelsen ønsker at indføre et bredt ansættelsesområde for alle statsansatte. Styrelsen har dog anerkendt, at det kun kan lade sig gøre for nyansatte.  Kontrakterne for nyansatte i staten kan derfor indeholde formuleringen 'ansættelsesområdet er ministeriet med de til enhver tid tilhørende institutioner’. Godkender en nyansat medarbejder en sådan formulering uden forbehold, kan der nemlig være en risiko for, at det kan få konsekvenser ved eventuelle senere forflyttelser i forhold til varsler med videre. 

Hvis du er berørt af ressortomlægning, og der fremgår et bredt ansættelsesområde af en ny ansættelseskontrakt eller et tillæg til en ansættelseskontrakt, skal du derfor straks kontakte din tillidsrepræsentant eller HK afdeling.Udflytning

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk