HK.dk logo

Kommune afsætter to ansatte til én borger

21. december 2016  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

En enkelt særlig besværlig og pågående borger koster Haderslev Kommune to årsværk og en helt særlig telefonlinje.

'Truende, intimiderende og stærkt belastende for det psykiske arbejdsmiljø'. Sådan betegner kommunaldirektør Willy Federsen fra Haderslev Kommune en stærkt besværlig borger, der fungerer som partsrepræsentant i flere sager i kommunen. Det skriver JydskeVestkysten.

Borgeren har blandt andet været afgørende for, at kommunen har betalt millioner af kroner tilbage til borgere, der er blevet vejledt forkert om støtte til boligudgifter. Den meget emsige borger har ovenikøbet fået sit helt eget specielle telefonnummer at ringe til, når han vil påpege fejl i sagsbehandlingen i Haderslev. 

Adgang forbudt på jobcentret

Det sker efter, at kommunens økonomiudvalg har vedtaget et sæt særlige spilleregler for borgeren. De særlige regler betyder også, at alle sager, som borgeren er partsrepræsentant i, overgår til en særlig gruppe af ledende sagsbehandlere. Samtidig må borgeren ikke længere møde op på Jobcentret. Alle møder skal i stedet foregå på rådhuset. 

Ifølge kommunaldirektør Willy Federsen koster ordningen kommunen i alt ca. to årsværk. Kommunaldirektøren forklarer ifølge JydskeVestkysten, at det skyldes borgerens adfærd.  

Kommunaldirektøren understreger, at alle foranstaltninger har været forbi Statsforvaltningen, som ikke har haft kommentarer til kommunens handlemåde.Social og beskæftigelse

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk