HK.dk logo

Leder-netværk på vej i Midt- og Vestjylland

21. december 2016  |  MidtVest  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Få et netværk. HK Kommunals chefgruppe er en særlig del af HK for dig, der er kommunal leder. Og her er der rig mulighed for at få et godt netværk, du kan trække på i det daglige, lyder det fra lokal sekretariatschef. Læs, hvorfor Jette og Poul er aktive i chefgruppen.
  


Få dig et godt netværk til dagligdagen

Sekretariatschef Jette Delfs Clausen, Viden & Strategi, Ringkøbing-Skjern Kommune er bestyrelsesmedlem i HK Chefgruppen:

- Jeg har i snart 40 år været kommunalt ansat og leder/chef i ca. 25 år. Før kommunesammenlægningen var jeg ansat som Socialchef i Egvad Kommune.

- Jeg er medlem af HK Chefgruppen fordi den gør en forskel for gruppen af ledere og chefer. Den varetager vores løn- og arbejdsvilkår, tilbyder psykologisk rådgivning, udgiver magasinet Offentlig Ledelse, online nyheder. Som medlem af Chefgruppen tilbydes man løbende inspirationskurser, endagskonferencer og hvert andet år en todages konference, fortæller Jette og fortsætter:

- Ved at deltage i Chefgruppens arrangementer får man dannet et netværk som man kan trække på i det daglige. Jeg kan kun opfordre de ledere og chefer som endnu ikke er medlem til at få sig tilmeldt.

Se, hvordan du kommer med til næste chefgruppemøde

Poul Lindholm fra Holstebro er afdelingsleder for Lemvig kommunes Aktiveringsenhed.  Han har netop haft 2 års jubilæum, som offentlig leder. Før det var han arbejdsmarkedskonsulent ved Holstebro kommune, men er oprindeligt butiksuddannet og har også en uddannelse som pædagog.

- Den kombination af uddannelser går på mange områder fint i spænd med at være leder. Som købmand er jeg fokuseret på, at økonomien skal være i orden og den pædagogiske side af mig er vigtig i relationen mellem medarbejdere og borgere, mener han.

To ting haft særlig betydning for, at Poul kastede sig ud i lederjobbet:

Til en jobsamtale fik han at vide:” dig kan vi ikke bruge, du er for rar” . 

- Det provokerede mig meget. Når vi har med borgere at gøre, så fortjener de, at vi behandler dem, som vi selv gerne vil behandles. Principielt kunne vi selv komme i den situation, at vi af den ene eller anden grund selv kom i ”systemet”. Og ja, der er regler og lovgivning, som vi er underlagt, netop derfor er det så afgørende, at vi behandler vores borgere ordentligt. Så de bevarer noget selvværd og motivation for at tage action i deres eget liv. Denne dagsorden vil jeg med mit lederskab gerne være med til at præge.

-    For det andet vil jeg gerne bidrage med mine holdninger og meninger om hvordan man som leder agerer i de mange udfordringer, som man, som leder bliver stillet overfor. Og det er her, at jeg også via mit arbejde i Chef-gruppen kan se mulighed for at bidrage med mit syn på lederrollen.

Det er ikke altid nemt, at være ny leder, og på mange områder føler jeg mig som en novice. Men med en chef, som giver plads til at jeg kan være nybegynder, tør jeg være leder. Det giver mig modet til at forsøge og til at udfordre, både mig selv, mit personale og til tider er jeg så også en udfordring for min chef.

Det er vigtigt, at man har modet, for mange gange oplever jeg, at der altid vil være nogen, som ikke er enige eller ligefrem er utilfreds med den beslutning, du har truffet. I de situationer, kan det, at være leder føles enormt ensomt – her er det meget vigtigt for mig, at jeg har et netværk af leder-kollegaer, som jeg kan sparre med, men også en chef, hvor det er i orden at søge råd og vejledning.

At være med til at præge dagsordenen for en arbejdsplads er enormt spændende – det har jeg stor grad af frihed til, det gør mig glad, når det lykkes, og det er det, som jeg gerne vil fokusere på med alle de udfordringer, som det indebærer.

KOM TIL CHEFGRUPPEMØDE

FREDAG 27.JANUAR 2017, KL. 9.00 – 12.00. HK I VIBORG

Præsentation af chefgruppen og medlemmerne. 

Skal vi starte et ledernetværk? Hør om de tanker, der allerede er gjort og kom med dine input.

Hør et fagligt oplæg om de udfordringer, der kan være leder og medarbejder imellem og om sager, HK har været involveret i - set fra medarbejdernes vinkel.

Meld dig til her

Har du set
vores mange aktuelle kurser & arrangementer?


Se kurser på vej

Lær nyt!
ta' et kursus, når du har tid - også hjemme i sofaen


Se vores Online-kurser

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk