HK.dk logo

Svagelighedspension modregnes alligevel ikke

21. december 2016  |  HK Trafik & Jernbane  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK blev i begyndelsen af året kontaktet af flere ledige tjenestemænd, der havde fået besked fra a-kassen om, at man ifølge en ny vejledning ville modregne deres svagelighedspensioner i dagpenge og efterløn. Det betød fra den ene dag til den anden en mærkbar økonomisk forringelse for det enkelte helbredssvækkede medlem, men nu er der rettet op på sagen.

- Da vi aldrig automatisk bøjer nakken når en administrativ myndighed træffer beslutninger, som forringer forholdene for vores medlemmer, så valgte HK Trafik & Jernbane at anke denne urimelige afgørelse. Noget der ville have været uoverskueligt og meget resursekrævende for det enkelte medlem, siger Dennis A. Jørgensen, formand HK Trafik & Jernbane.

- Sammen med HK Service Hovedstaden fastholdt vi, at det var en forkert udformet vejledning, og derfor ankede vi alle enkeltsager direkte til Ankestyrelsen. Her har vi netop fået ret i at svagelighedspensionerne ikke kan modregnes i de nævnte overførselsindkomster, og det er vi meget tilfreds med, slutter formanden.

Det kan betale sig at klage til Ankestyrelsen

For kort tid siden kom de første to afgørelser fra Ankestyrelsen, hvor man gav os medhold i ankesagerne. Og HK's a-kasse er derfor nu i fuld gang med at gennemgå alle sagerne og kontakte de berørte medlemmer. Hører du til i denne medlemsgruppe, vil du modtage en efterbetaling af det, du er blevet modregnet, og fremover vil du selvfølgelig få beregnet efterløn og dagpenge uden fradrag i henhold til Ankestyrelsens afgørelse i sagerne.

Normalt bliver man modregnet i sine dagpenge og efterløn af eventuelle supplerende indtægter. Der findes imidlertid enkelte undtagelser for modregning. En af dem er 'pension, der udbetales som følge af tab af erhvervs- eller arbejdsevne, som led i et tidligere ansættelsesforhold'. Her havde man fejlagtigt givet HK's a-kasse besked om, at skelne mellem forskellige grader af tjenestemændenes svagelighedspensioner. 

A-kassen havde således i en ny vejledning fra CKA (Center for Klager om Arbejdsløshedsforsikring) fået konkret besked om, at kun ’kvalificerede svagelighedspensioner’ kunne regnes som pension, der er givet som følge af tab af erhvervsevne/arbejdsevne. 

HKs a-kasse kunne altså intet gøre andet end at rette sig efter vejledningen. Det er der heldigvis nu rettet op på.A-kasse Pension HK-medlemmer

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk