HK.dk logo

Husk at få tjekket din kontrakt hos HK

22. december 2016  |  HK Privat  |   |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information


Kun hver femte medlem får HK/Privat til at læse ansættelseskontrakten igennem, inden de skriver under. Brug muligheden for at få HK til at tjekke, at dine fremtidige løn- og ansættelsesforhold er ok, lyder opfordringen fra HK/Privats advokat

Kun 22 procent af HK/Privats medlemmer får fagforeningen til at læse deres ansættelseskontrakt igennem, før de skrev under, viser en undersøgelse fra Epinion.
Det er ærgerligt, for HK er eksperter i netop løn- og ansættelsesforhold, både når det gælder lovgivning og overenskomster.

- Det er fint med tillid til arbejdsgiver, men det skal ikke være blind tillid. For du risikerer at skrive under på noget, der fx giver dig dårligere løn-, pensions- eller arbejdstidsvilkår, siger Klara Hoffritz, som er advokat i HK/Privat.

Hver fjerde kontrakter er der fejl i
Blandt dem, der har fået HK til at tjekket deres ansættelsesbevis, har hele 28 procent oplevet, at der blev fundet fejl, viser undersøgelsen.

- Du skal udbede dig betænkningstid, før du skriver under. Så du i ro og mag kan tjekke, om det, I har aftalt, står i kontrakten. Samtidig får du mulighed for at søge rådgivning og få gennemgået dit ansættelsesbevis af HK, siger Klara Hoffritz.

Der er altid hjælp at hente i HK’s lokalafdelinger. Ring til 7011 4545, hvis du vil have hjælp til kontrakten.


Vil du vide mere

Du kan finde mere om ansættelseskontrakter på: https://www.hk.dk/raadogstoette/ansaettelse/det-skal-du-vide

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk