HK.dk logo

Birgitte faldt i bureaukratiets sorte gryde

28. december 2016  |  Østjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Når fleksjobbere får udbetalt feriegodtgørelse, bliver det modregnet i deres løntilskud. Alligevel blev Birgitte Rasmussen også modregnet i boligsikring. – Urimeligt, siger hun.

Birgitte Rasmussen er ramt af en sygdom, der har gjort hende delvis uarbejdsdygtig. Derfor har hun de seneste år været i fleksjob på hovedbiblioteket i Aarhus.

- Jeg arbejder 15 timer og er meget glad for det. Da jeg blev syg, kæmpede jeg alt, hvad jeg kunne for at beholde mit job. Så jeg er rigtig glad for, at det kunne lade sig gøre at komme i fleksjob, fortæller hun.

Birgitte Rasmussen er på den nye fleksjob-ordning. Derfor bliver hun modregnet i fleksløntilskuddet, hvis hun tjener mere, end hvad hun skal have for de 15 timers arbejde. Eksempelvis, når hun, som alle andre, modtager feriegodtgørelse.

- Jeg var helt klar over, at jeg ikke fik lov til at beholde de ekstra penge. Så de blev sat til side, da de blev udbetalt med min maj-løn, siger hun.

Dermed troede hun, at alt var godt. Men i juni kom der en ubehagelig overraskelse.

- Der trak Udbetaling Danmark mig 735 kroner i boligsikring. Forklaringen var, at jeg havde tjent for meget i maj på grund af feriegodtgørelsen og da boligsikring udregnes hver måned, så havde jeg ramt et loft og skulle derfor betale boligsikring tilbage, fortæller hun.


HK: Det er urimeligt

Mens Birgitte Rasmussen fortæller, kan hun ikke lade være med at smile lettere opgivende.

- Jeg ringede til Udbetaling Danmark, der forklarede, at deres system ikke taler sammen med det system, der håndterer fleksydelse. Så der var ikke noget at gøre. Alle mine forklaringer om, at jeg jo ikke har fået de ekstra penge, fordi de blev modregnet i mit fleksløntilskud i juni, prellede helt af. Og så henviste de mig til kommunen, der udbetaler fleksløntilskuddet. Men her har de ikke noget med boligsikring at gøre, så de henviste mig tilbage til Udbetaling Danmark, siger hun.

Derfor kontaktede hun HK, for, som hun siger:

- Hvor går man hen, når ingen andre vil lytte?

Mette Aarestrup Friis, der er arbejdsmiljøvejleder og sidder med sager vedrørende fleksjob, fik Birgitte Rasmussen i røret og blev også forundret.

- Myndighederne ved, at der udbetales feriegodtgørelse med maj-lønnen. De ved også, at feriegodtgørelsen modregnes i fleksløntilskuddet, så den enkelte fleksjobber sådan set ikke får nogen økonomisk gevinst. Populært sagt opbevarer de sådan set bare pengene i en måned. Derfor er det efter HK’s opfattelse helt urimeligt, at de skal straffes økonomisk i den situation. I Birgitte Rasmussens tilfælde mister hun 735 kroner alene fordi det offentlige system er bureaukratisk og ikke taler sammen, siger Mette Aarestrup Friis.

HK Østjylland opfordrede derfor Birgitte Rasmussen til at klage til Udbetaling Danmark.

- Det har jeg gjort og da jeg talte med dem sidst lød beskeden, at de muligvis først får set på sagen til maj. Og der kommer feriegodtgørelsen jo igen, så jeg kan se frem til, at jeg endnu engang skal miste boligsikring, siger hun.

Nu venter hun, sammen med HK Østjylland, på at få et endeligt svar fra Udbetaling Danmark og imens sparer hun det op hun kan, så hullet i husholdningskassen ikke bliver så stort, hvis hun igen bliver trukket i boligsikring på grund af en indtægt, hun slet ikke har.

Fleksjob

HK ØSTJYLLAND
PÅ FACEBOOK


Besøg os her

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk