HK.dk logo

Det er aldrig for sent

02. januar 2017  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

- Grib chancen! Det er aldrig for sent, siger Bitten Jørgensen, 46 år og fra Hedensted. Hun var skoletræt og forlod Folkeskolen allerede efter 8. klasse, men efter 19 år som ufaglært er hun nu nyuddannet kontorassistent med speciale i offentlig administration.


- Jeg lavede konservesdåser på natholdet på Glud & Marstrand i 18 år og var rigtig glad for jobbet. Men så blev jeg skilt, og med småbørn gik natarbejdet ikke længere, fortæller hun. Et nyt ufaglært fabriksjob endte, fordi produktionen flyttede til udlandet, og der var færre og færre jobs, som ikke krævede en uddannelse. Så begyndte Bitten at tænke i andre baner for ikke at gå ledig.

- Jeg havde aldrig brudt mig om at gå i skole, men der skulle ske noget, så jeg meldte mig på 9. klasse på VUC i Vejle, og det gik da meget godt. Min datter syntes, det var sjovt, at jeg gik i skole ligesom hende, siger hun. Selv om hun manglede meget teori, var målet fra starten at tage en kontorassistentuddannelse. Vejen gik over en HG, som hun også gennemførte uden problemer, men så fik hun modvind. Det var umuligt for hende at finde en virksomhed, der ville ansætte hende som elev.

Svært at få plads

- Jeg søgte flere hundrede elevpladser uden succes. Til sidst gik jeg fire uger i praktik her på Teamet for inkluderende pædagogik i Hedensted kommune og overbeviste hurtigt min chef om, at de skulle ansætte mig som administrativ medhjælper, fortæller hun. To år efter, at Bitten havde skabt sit eget job, fik hun lov at søge ind på uddannelsen, som hun netop har gennemført. Takket være den opsparede, uddannelsesrelevante erhvervserfaring kunne hun springe praktikperioderne over, så hun blev færdig på to år, og hun har det samme job i dag, bare med højere løn og mere indflydelse og ansvar. Områdeleder Lone Kirkeby var nem at overbevise, for hun mener også, at man skal være klar til at uddanne sig hele livet:

- Det er fantastisk, at Bitten har taget uddannelsen. Vores kultur i organisationen er, at vi hele tiden gerne vil udvikle sig personligt og fagligt. For mig personligt giver det værdi at få nyt input, og medarbejderne får større entusiasme, siger Lone Kirkeby. Og selv om Bitten egentlig ville holde en pause i sit forløb, ”kom hun til” at sige ja tak, da kommunen havde fået en ledig plads på kommunom-uddannelsen.

 Alle uddanner sig

- Jeg er rigtig glad for, at jeg prøvede det af og tog det første skridt til 9. klasse. Min mor sagde, at det var dæleme på tide, at jeg kom i gang, selv om jeg var glad for mit tidligere job. Og jeg kan se, at mine gamle kolleger alle sammen er ved at tage efteruddannelse. Det går ikke længere at søge arbejde uden at have en uddannelse, slutter Bitten Jørgensen.

Handel Kommunal Ledere Privat Stat

Har du brug for


Lokale HK-
i Sydjylland


Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk