HK.dk logo

LIDL-ansat: Har din chef givet dig en lønsamtale?

02. januar 2017  |  HK Handel  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Din chef skal årligt tage initiativ til en lønsamtale. Og du har også selv ret til at bede om en forhandling, så I sammen mindst 1 gang om året kigger på, om dine kompetencer og dit lønniveau stemmer overens.

Mere i løn

Foto: Colourbox

Mange medarbejdere får ikke taget den årlige lønsamtale, de ellers har ret til. Ikke alle ved, at de har ret til den, mens andre måske er i tvivl om, hvordan de skal gribe det an. Men chancen for at få mere i løn er højere, hvis man handler, og op mod 77 pct. af HK Handels medlemmer får mere i lønposen, når de beder chefen om en lønsamtale.

Som medarbejder i LIDL har du ret til at forhandle din løn mindst 1 gang årligt, og det er vigtigt at bruge den ret, fortæller regionstillidsrepræsentant i LIDL, Tina Ernstsen.

- Du har ret til en forhandling, og det betyder, at du selv kan være med til at bestemme din løn. Din daglige chef og du skal blive enige om, hvad du kan, og hvad din løn skal være efter det, siger hun og uddyber:

- Din løn skal give udtryk for din indsats, kvalifikationer, dygtighed, fleksibilitet, ansvar og ikke mindst uddannelse. Derfor kan din løn ikke være præcis den samme som kollegernes, med mindre I alle kan fuldstændig det samme, forklarer hun.

Tina Ernstsen understreger, at den almindelige lønudvikling, som alle får, og som medarbejderne får besked om via et lønbrev, ikke er det samme som en lønforhandling. Den almindelige stigning skal ikke blandes sammen med den enkeltes mulighed for at få en lønsamtale.

Det er også vigtigt at huske på, at MUS-samtalen og en lønsamtale er to forskellige ting. MUS-samtalen er en samtale om din udvikling og kompetencer med henblik på dine fremtidige arbejdsopgaver.

Har du spørgsmål om løn og lønsamtaler?

Så kontakt din regionstillidsrepræsentant Tina Ernstsen på mail: tinaernstsen79@gmail.com Du kan også finde gode råd til lønforhandlingen her: 

Sådan får du en højere løn


Løn

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk