HK.dk logo

Salgsassistent fik ikke løn til tiden

03. januar 2017  |  MidtVest  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

En salgsassistent fik ikke løn til tiden, så hun tog kontakt til HK MidtVest, der ofte får henvendelser fra medlemmer, som mangler at få udbetalt løn.

- Jeg blev ansat i juni måned 2016 og fik løn den sidste bankdag i måneden. Men i august var min løn pludselig ikke gået ind på lønningsdagen, så jeg gik til min arbejdsgiver, og han fortalte, at det var en fejl fra banken, og lønnen kom så dagen efter, fortæller Helle, 29 år, der er ansat hos en bager i det midt- og vestjyske. (Navnet er ændret, da medlemmet ønsker at være anonymt)
I oktober var den imidlertid gal igen.
- Jeg henvendte mig igen til min arbejdsgiver, der sagde, at lønnen var på vej. Men da der var gået tre dage, og jeg stadig ikke havde fået løn, tog jeg kontakt til HK, som jeg har været medlem af, siden jeg gik på handelsskole, beretter Helle, der blev uddannet salgsassistent i 2010.

Manglende løn har kostet

Kvinde, der sidder og stabler mønter

Af den faglige sagsbehandler hos HK MidtVest fik Helle at vide, at HK ville henvende sig til arbejdsgiveren. Men, inden afdelingen kunne nå at tage kontakt, gik lønnen ind på kontoen.
Helle er dog glad for, at hun henvendte sig til HK. 
- Jeg synes, jeg har fået en fantastisk hjælp hos HK. Sagsbehandleren var rigtig god til at fortælle om, hvad der kunne gøres, og det betyder, at jeg kan forholde mig mere roligt, hvis det skulle ske igen.
- I de år, jeg har arbejdet som salgsassistent, har jeg aldrig prøvet ikke at få udbetalt løn, og det er en rigtig ubehagelig situation, for du har jo et tillidsforhold til din arbejdsgiver og føler, at han har svigtet. Økonomisk betyder det jo også noget, når lønnen ikke går ind. Alle mine regninger bliver betalt over banken, og selv om jeg har haft en forstående bankrådgiver, der har bevilget et overtræk, skal der betales renter for overtrækket, og jeg har regnet ud, at den manglende lønudbetaling har kostet mig 400 kroner, forklarer hun.
- Også personligt har den manglende løn haft konsekvenser. Det har ført til en masse snak med min kæreste om, hvordan jeg skulle tackle det. Han har været tilbøjelig til at mene, at jeg skulle være mere tilbageholdende, idet jeg jo skal se min chef hver dag. Men jeg er glad for, at jeg tog kontakt til HK. Min holdning er, at selv om det kan give nogle problemer på arbejdet, og man ikke altid er glad for at møde op, så synes jeg, man skal gøre det, siger Helle.

Tag kontakt med det samme

- Vi er ofte i kontakt med medlemmer, der mangler at få udbetalt løn, siger Susanne Sommerlund, formand for HK Handel MidtVest, der råder medlemmerne til at tage kontakt til HK med det samme, lønnen udebliver.
Hun fortæller, at det er vigtigt at kontakte HK med det samme, da der er en procedure, som skal sættes i gang. I første omgang skriver HK til arbejdsgiveren og giver vedkommende en frist til betaling.
Er lønnen derefter ikke blevet udbetalt, inden fristen udløber, trækker HK medlemmet ud af ansættelsesforholdet på grund af misligholdelse af ansættelsesforholdet og kræver den manglende løn samt løn for en opsigelsesperiode.
Herefter bliver sagen sendt til HK’s juridiske afdeling JurKom for indgivelse af konkurs. Hos JurKom er der igen nogle frister, så alt i alt kan der godt gå mindst en måned, inden HK kan erklære en arbejdsgiver konkurs.
Bliver en arbejdsgiver erklæret konkurs er medlemmet dækket ind af Lønmodtagernes Garantifond, som HK anmelder kravet til. LG har dog en sagsbehandlingstid på omkring to måneder. På det tidspunkt har medlemmet altså manglet løn i op til tre måneder. Først når sagen er meldt til LG, og når HK er sikker på, at der bliver udbetalt fra LG, kan der kan være mulighed for lån i afdelingen, som bliver modregnet i den efterfølgende udbetaling fra LG. 
Hvis arbejdsgiveren betaler lønnen, men blot for sent, har HK desværre ikke mulighed for at hjælpe medlemmet med at få betalt for et eventuelt overtræk i banken. 

Løn Jura

Kulturelle og andre spændende medlemstilbud


Se HK Medlemsfordele

Følg HK MidtVest på Facebook


Se facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk