HK.dk logo

Flere flygtninge får plads på arbejdsmarkedet

04. januar 2017  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Kommunerne rykker på integrationen og får nu hver tredje flygtning ud i virksomhedspraktik eller i job med løntilskud.

Flere og flere flygtninge kommer ud i et virksomhedsforløb gennem det integrationsprogram, kommunerne håndterer. De nyeste tal viser, at 26 procent af de 16-64-årige modtagere af integrationsydelse omfattet af integrationsprogrammet er i virksomhedspraktik, mens fem procent er i løntilskud. Det skriver Ritzaus Bureau.

Kommunerne lykkes dermed bedre og bedre med at få realiseret den aftale om integration af flygtninge på arbejdsmarkedet, der er en del af forårets topartsaftale mellem kommunerne og regeringen. Topartsaftalen forpligter kommunerne til at ’igangsætte den virksomhedsrettede indsats’ senest en måned efter, at de har modtaget en flygtning.     

I sensommeren var der ellers ikke meget, der tydede på, at kommunerne bare tilnærmelsesvist kunne leve op til ambitionen i topartsaften om, at skaffe hver anden flygtning i job. I september 2016 havde kun få kommuner oprettet det såkaldte IGU-forløb, og flere kommuner meldte om meget begrænset interesse fra det lokale erhvervsliv.

Flygtninge mødes som jobparate

Topartsaftalen, der fastslår, at alle flygtninge mødes som jobparate, er ifølge Thomas Kastrup-Larsen (S), borgmester i Aalborg og formand for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget i KL, en stor del af forklaringen på den nye, positive udvikling.

- Før ville man klæde flygtningene på med danskundervisning og så videre, før de kunne komme ud på arbejdsmarkedet. Nu siger vi, at man starter på arbejde og lærer sproget der, siger Thomas Kastrup-Larsen ifølge Ritzau.

I begyndelsen af 2017 vil Udlændinge- og Integrationsministeriet gennemføre en undersøgelse blandt landets kommuner for at følge op på de første erfaringer med topartsaftalen.Social og beskæftigelse Arbejdsmarked Trepart

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Følg hk kommunal på facebook

Find os her

Følg hk kommunal på facebook


Find os her

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk