HK.dk logo

De nye overenskomster skal give ret til mere uddannelse

04. januar 2017  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Overenskomstforhandlingerne på det toneangivende industriområde er i gang. HK/Privat kræver endnu bedre muligheder for, at medlemmerne kan efter- og videreuddanne sig.


Topforhandlerne fra DI og CO-industri holder pressemøde, inden ok-forhandlingerne 2017 går i gang.

I dag skød CO-industri (lønmodtagersiden) og Dansk Industri (arbejdsgiversiden) gang i overenskomstforhandlingerne på det private arbejdsmarked.

Står det til Simon Tøgern, der er formand for HK/Privats 110.000 medlemmer, skal forhandlingerne munde ud i langt bedre efter- og videreuddannelsesmuligheder for medarbejderne i det private erhvervsliv.

- Politikerne bliver ved med at snakke om, at vi skal arbejde, indtil vi er oppe i 70’erne. Men selv ikke den bedste uddannelse kan holde til et arbejdsliv på 50 år, siger Simon Tøgern, der selv oprindeligt er uddannet reprokopist. En uddannelse, der blev totalt forældet på bare 10 år på grund af it-udviklingen.

HK/Privat skal forhandle 27 overenskomster
De to overenskomster, som Dansk Industri og CO-industris medlemsorganisationer (bl.a. HK/Privat, Dansk Metal og 3F) skal forhandle om, gælder direkte for ca. 6.000 virksomheder og omfatter ca. 230.000 medarbejdere. Desuden er de toneangivende for indholdet i alle overenskomster i hele den private sektor.

Udover bedre uddannelsesmuligheder går HK/Privat blandt andet til forhandlingerne med krav om mere fleksible arbejdstider for blandt andet seniorer og børnefamilier, og at flere medarbejdere skal dækkes af en overenskomst.

CO-industri og Dansk Industri har meldt ud, at de sigter mod at gøre forhandlingerne færdige tids nok til, at det ikke bliver nødvendigt at opsige overenskomsterne - det vil sige inden den 7. februar 2017. Først når der er opnået et resultat i forhandlingerne på industriområdet, begynder HK/Privat for alvor at forhandle sine øvrige overenskomster. HK/Privat skal forny 27 landsoverenskomster i løbet af foråret.

Se Simon Tøgerns nytårstale om efter- og videreuddannelse her

Medlemsforbundene i CO-industri

  • 3F - Fagligt Fælles Forbund
  • Dansk Metal
  • HK/Privat
  • Teknisk Landsforbund
  • Dansk El-Forbund
  • Blik- og Rørarbejderforbundet
  • Dansk Jernbaneforbund
  • Malerforbundet i Danmark
  • Serviceforbundet

Forhandlingsfællesskabet på lønmodtagersiden, CO-industri, forhandler de toneangivende industrioverenskomster på det danske arbejdsmarked, Industriens Funktionæroverenskomst og Industriens Overenskomst (timelønnede). De to overenskomster udstikker retningslinjerne for alle de øvrige overenskomster.

Overenskomst Arbejdsmarked

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk