HK.dk logo

300 borgeres cpr-numre lækket i Haderslev

12. januar 2017  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Haderslev Kommune sendte ved en fejl 300 borgeres cpr-numre ud sidste år. Fejlen blev først opdaget i julen.

En fil, der indeholder navne, adresser og cpr-numre på 300 personer i Haderslev Kommune er ved en fejl blevet sendt til en borger i forbindelse med svar på begæring om aktindsigt. Det skriver JydskeVestkysten. 

Fejlen opdaget på Facebook

Fejlen blev først opdaget i julen, da borgeren i en Facebookgruppe offentliggjorde navnene på de 300 borgere. De 300 borgere har nu modtaget et brev fra kommunen, der beklagede fejlen og oplyste, at borgeren havde fået besked på, at han ikke må bruge de udleverede cpr-numre til noget - eller videregive dem. Og at han var blevet opfordret til at destruere alle kopier af filen med cpr-numrene, skriver JydskeVestkysten.

Må ikke ske

- Sådan en fejl må og skal ikke ske, og vi tager sagen meget alvorlig. Men der er tale om en menneskelig fejl, siger kommunaldirektør Willy Feddersen. En redegørelse har vist, at filen ved en fejl var sendt ud med aktindsigten. Kommunen oplyser, at proceduren nu ændres, så aktindsigt fås via hjemmesiden, hvor alle dokumenter scannes for personfølsomme oplysninger.

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Følg hk kommunal på facebook

Find os her

Følg hk kommunal på facebook


Find os her

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk