HK.dk logo

Stat-HK'ere på Facebook: Det er en ommer, Sophie Løhde

13. januar 2017  |  HK Stat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Da minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) på et samråd 11. januar 2017 bakkede de statslige ledere op i at inddrage medarbejdernes kutymefridage, reagerede HK Stats Facebook-følgere prompte med skepsis og forargelse.

Der var masser af vrede og triste smileys i kommentarsporet, da Altingets artikel Løhde bakker op om at tage julefridage fra statsansatte 11. januar 2017 blev delt på HK Stats Facebook-side i anledning af, at ministeren var i samråd i Beskæftigelsesudvalget og gjorde det klart, at hun vil give offentlige ledere frihed til at lede og dermed opbakning til at inddrage medarbejdernes kutymefridage, som det er sket i Skat og Social- og Indenrigsministeriet. 

'De ledere, der tager ansvar og har fokus på, at de økonomiske rammer og opgaveløsningen hænger sammen, har min fulde opbakning,' citerer Altinget blandt andet innovationsministeren fra samrådet. 

På Facebook fik artiklen denne kommentar fra Pia Buchholt: 

'Ikke nok med, at vi ikke får noget i lønningsposen, nu er det også i orden at tage det sidste gode, vi har som statsansatte, men så må arbejdsgiverne jo forvente, at de skal til at give noget mere i løn. Det er en ommer og ikke ok, at hun udtaler sig sådan. Ved hun i det hele taget, hvad hun snakker om.' 

Og Anne-Kirstine Staffeldt spørger konstaterende:

'Men det må jo så koste tilsvarende kompensation i lønningsposen …?'

Men er det innovativt?

Når det kommer til, hvorvidt ministerens udmelding er udtryk for innovation, er HK Stats Facebook-følgere dog ikke helt på linje. Fx skriver Henriette Lerche: 

'Egentlig er det ret innovativt, hun tænker jo virkelig ud af boksen og er kreativ. Jeg synes bare ikke, hun kan gøre det, hun gør, og så samtidig tale om tillidsreform. Det er et tillidsbrud på det samarbejde, der har eksisteret på det danske arbejdsmarked i årtier. Det er bare ikke en i orden opførsel af en minister.

Mens Lone Corfixens kommentar lyder: 'Ikke specielt innovativt - men forventeligt desværre. Det er jo ensbetydende med en lønnedgang.'

Sagen om inddragelse af de statsansattes kutymefridage er indbragt for en voldgift, og det forventes, at der vil komme en afgørelse i løbet af januar. Om det skriver Pernille Khotpanya Petersen: 

'Håber sagen bliver afgjort rigtigt. Man kan ikke bare fjerne fridagene uden respektive varsler, når de har været kutyme. Det er helt klart en ommer.'
Arbejdsmarked HK-medlemmer

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk