HK.dk logo

Arbejdede du i julen? Husk at tjekke din lønseddel

16. januar 2017  |  HK Handel  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Overenskomsten sikrer, at helligdagene i julen ikke skal koste dig i arbejdstid eller på lønnen. Men tjek lige, om alt ser rigtigt ud på vagtplanen og lønsedlen.

Foto: Karin Storm Meldgaard

Dine rettigheder er til forhandling

HK Handel skal de kommende måneder forhandle arbejdsvilkår med arbejdsgiverne. 

Hvis du er dækket af en overenskomst, af, hvordan dit arbejdsliv skal være de næste år. Overenskomsten dækker bl.a. løn, pauser, børns sygedage, Fritvalgs Lønkonto og meget mere. 

Hvis du vil have indflydelse, er det vigtigt, du stemmer om resultatet, når afstemningen går igang. Du kan følge med i forhandling og afstemning på temasiden om OK17.

Har du haft vagter i julemåneden, skal du være særligt opmærksom på, om du er blevet reduceret i din arbejdstid. Du har ret til at blive kompenseret for d. 24., 25., 26. december og 1. januar hvis du arbejder over 10 timer (bemærk, at der er særlige vilkår på Butiksoverenskomsten med DIO II).
Det betyder, at du i den arbejdsplanperiode, der dækker de dage, skal arbejde mindre end normalt med fuld løn.

Vær også opmærksom på, om du har fået forskudttidstillæg, overtidsbetaling (fuldtidsansatte) eller merarbejdstimer (deltidsansatte). Det skal du have, hvis du har arbejdet aften, nat eller weekender eller har haft timer udover det, du er ansat til.

Hvis du er i tvivl om reglerne, så ring til din lokale afdeling på tlf.: 7011 4545, eller spørg din tillidsrepræsentant.


Arbejdstid

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk