HK.dk logo

Arbejdsmiljørepræsentanter på temadag om arbejdsmiljø

16. januar 2017  |  Midt Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Malene Nielsen er bager og NNF’er. Betina Rossen er salgsassistent og HK’er. De har dog mange ting til fælles – for eksempel titlen som arbejdsmiljørepræsentant, SuperBrugsen i Kerteminde som arbejdsplads og en lærerig tur til temadagen om arbejdsmiljø.

Selvom Malene og Betina dækker to forskellige faggrupper på den store detail-arbejdsplads i Kerteminde, så søger de sparring med hinanden på tværs – og glædede sig over muligheden for sammen at deltage i temadagen arrangeret af HK og NNF:

Vi kommer til at få meget glæde og gavn af hinanden, fordi vi er to arbejdsmiljørepræsentanter, der kan støtte hinanden og give et skulderklap. Vi vil ikke kun stå på papiret, men også kæmpe for tingene. Derfor er det dejligt at kunne tage af sted sammen

konstaterer Betina, der både er arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentant:
   - HK har også arrangeret noget i Middelfart, hvor jeg har fået lov at tage Malene med, og jeg håber, at der fremover bliver den slags muligheder hos både HK og NNF.

Interessant, spændende og supergodt

Malene og Betina fra SuperBrugsen i Kerteminde

Malene (tv.) og Betina fra SuperBrugsen i Kerteminde, som gik fra kurset med ny energi, og skulle hjem og arbejde for arbejdsmiljøet for kollegerne

   - Indlægget fra Arbejdsmedicinsk klinik var supergodt, fordi emnet arbejdsmiljø er så meget oppe i tiden. Det var samtidig en oplægsholder, der vidste meget og brændte for området. Det gjorde det interessant, lyder vurderingen fra Malene, mens Betina fortsætter:
   - Jeg synes, det var spændende at høre om Arbejdstilsynet og deres travle hverdag. Det emne fangede mig rigtig godt, og systemet er slet ikke så firkantet, som jeg troede.

Tilbage til kollegerne og gøre sig synlige

Nu glæder Malene og Betina sig til at komme hjem og bruge nogle af de mange gode råd, de fik med sig fra temadagen for arbejdsmiljørepræsentanter om arbejdsmiljø:

Det er for eksempel vigtigt, at vi følger op på alle typer af arbejdsskader og nærvedulykker, og at vi får dem registreret også selvom ingen bliver sygemeldt. Det er noget af det, vi skal arbejde sammen om og hjælpe hinanden med, når vi kommer tilbage til kollegerne

siger Betina, inden Malene runder af:
   - Det er en af vores opgaver, at vores kolleger er mere oplyste på arbejdsmiljøområdet, og det skal være nemmere at gå til os med arbejdsmiljø i stedet for at skulle gå til en chef. Derfor skal vi også gøre os mere synlige over for kollegerne, så de er trygge ved at henvende sig.

Vil du have lidt noter fra Arbejdsmedicinsk klinik? Så læs med her.

har du tjekket
om vi har et spæn-dende arrangement på vej?


kommende arrangementer


se alle de fordele 
du kan få glæde
af som hk-medlem 


HK Medlemsfordele

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk