HK.dk logo

Robotten Robert tæller op i København

16. januar 2017  |  HK Kommunal  |  Mogens Jepsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Opgaven med afstemning af kontantkasser i Københavns Kommune får nu hjælp fra en robot.

Robotten Robert har gjort sit indtog i økonomiafdelingen i Københavns Kommune.

Frem over bliver kommunens cirka 300 kontantkasser, eksempelvis plejehjemskiosker, ikke afstemt af menneskehånd – men af kunstig intelligens.

Det er økonomimedarbejdere i Center for Finans, der har fået en ny kollega, nemlig robotten Robert, der dog reelt set bare er noget software.

Giver mere tid til rettelser i afstemningen

Robotten indhenter den nødvendige dokumentation og information fra diverse programmer og systemer, der skal bruges til at afstemme kommunens kontantkasser. 

Det er oplysninger om indtægter, udgifter og kassens aktuelle beholdning, hvor Robert klarer indhentningen af data og det forberedende regnearbejde, inden en medarbejder færdiggør selve afstemningen.

Indtil videre er det kun de rent rutinemæssige opgaver, som robotten klarer. Hvis der er er fejl i kasser og afstemning og skal ske rettelser, klares det af rigtige medarbejdere – men gevinsten er, at robotten netop giver mere tid til at gøre dette.HR, økonomi, it og stab Administration Digitalisering

Har du også læst...


Sådan udnytter man idrætsfaciliteter bedst

25. oktober 2021  | HK Kommunal

Et pilotprojekt viser, at man ved hjælp af registrering af aktivitet via ophængte kameraer ved idræts-, fritids- og kulturfaciliteter kan udnytte dem meget bedre.


Snyd med NemID er tredoblet

25. oktober 2021  | HK Kommunal

En rapport fra Politiet viser, at antallet af anmeldelser for snyd med NemID er tredoblet fra 2017-20


Tandpersonale kan blive syge af tandslibning og polering

25. oktober 2021  | HK Kommunal

Langvarig eksponering af støv og partikler fra tandslibning og polering kan have en skadelig effekt på tandpersonalets lunger. Det slår et nyt studie fra det norske arbejdsmiljøinstitut (STAMI) fast.


 Se alle nyheder

mød kolleger i vores faglige netværk

Find dit netværk

mød kolleger i vores faglige netværk


Find dit netværk

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk