HK.dk logo

Tak for en KANON respons

16. januar 2017  |  Midt Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Før jul bad vi om hjælp til at lave en kanon for det danske arbejdsmarked. Tak for en KANON respons - her er jeres egen arbejdsmarkedskanon.


TIP: Du kan downloade/printe arbejdsmarkedskanonen ved at trykke på den (A4 pdf)

Vores formænd havde lavet en liste med 15 forslag, som I skulle prioritere. Her er den prioriterede rækkefølge:

Arbejdsmarkedskanon


Fælles aftaler og fællesskab øverst
Kigger vi på de 15 forslag, der var til afstemning, så stikker det ud, at de fælles aftaler på arbejdsmarkedet (overenskomster) og fællesskab i almindelighed betyder mest for de medlemmer af HK Midt, der har deltaget. Først herefter kommer løn-/pensionsforhold, der igen bliver efterfulgt af bl.a. positiv dialog og den danske model. Her handler det atter om, hvordan vi omgås hinanden på arbejdsmarkedet og på den enkelte arbejdsplads. ”Sammen er du stærkere” synes altså på mange måder at afspejle vores medlemmers prioritering.

Mere og mere fokus på arbejdsmiljø
Arbejdsmiljøloven er stemt ind på en solid femteplads i vores fælles kanon. Det er positivt set udtryk for, at der bliver sat mere og mere fokus på arbejdsmiljøet – og det afspejler negativt set en hverdag og virkelighed ude hos medlemmerne, hvor både det fysiske og psykiske arbejdsmiljø er under pres. 

Klædt på til faglig fremtid
Med uddannelsesmuligheder og kompetenceudvikling placeret i midterfeltet af vores kanon er der ingen tvivl om, at HK’erne er klar over, hvor vigtigt det er at være klædt godt på til den faglige fremtid. Opgavetyper, arbejdsmængde, forventninger og arbejdsform ændrer sig løbende, og der skal nye kompetencer til, hvis vi skal matche disse ændringer. 
Noget tyder på, at medlemmerne af HK Midt også tager action på området. Det viser interessen for vores kompetencefonde, som mange medlemmer allerede har brugt som løftestang for deres kompetenceudvikling. 

Medlemmer ønsker ledelse
Som du kan se af medlemmernes forslag til arbejdsmarkedskanonen, så er de både alsidige, interessante og kreative. Noget af det, der går igen, er dog ønsket om en god virksomhedskultur – herunder bedre ledelse, medbestemmelse og dialog. 
Der er samtidig en tydelig solidaritet med andre grupper på arbejdsmarkedet, nemlig omkring unges uddannelse, seniorernes betingelser og fleksjob.

Tak til jer alle, der deltog!


Vindere af biobilletter: 
/ Rikke Sand Christensen
/ Mette Schmidt Hansen

(vinderne har fået direkte besked)


Arbejdsmarked

har du tjekket
om vi har et spæn-dende arrangement på vej?


kommende arrangementer

Få tips, tricks, nyheder og hør om kommende arrangementer:


HK Midts Facebookside


se alle de fordele 
du kan få glæde
af som hk-medlem 


HK Medlemsfordele

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk