HK.dk logo

Temadag om kompetencer for skolesekretærer

16. januar 2017  |  HK Kommunal  |  Mogens Jepsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Er du skolesekretærer er der d. 8. marts god mulighed for at blive klogere på de fremtidige roller, opgaver og kompetencer. Her afholder HK Kommunal og Netværket for skolesekretærer en temadag.

Charlotte Willkens og hendes to administrative kolleger på skolekontoret på Brøndbyøster Skole sidder blandt andet med ved pædagogiske møder og lærermøder, er sparringspartnere for ledelsen og med i et hav af udviklingsprojekter. 

På den måde er de et meget godt billede på de fem roller, som bliver en del af skolesekretærens fremtidige kompetenceprofil.

HK Kommunal og KL er nemlig i et fælles projekt nået frem til et billede af, hvordan skolesekretærens arbejde, opgave, rolle og kompetenceprofil ser ud i fremtiden.

De 5 profiler

Firkantet sagt betyder udviklingen, at skolesekretærens rolle kan inddeles i fem kompetenceprofiler:

  • Frontmedarbejderen og skolens ansigt udadtil.
  • Økonomimedarbejderen.
  • Formidleren, der står for arbejdet med hjemmesider, sociale medier og de forskellige intrasider. 
  • Administratoren, der koordinerer med det tekniske personale, taster oplysninger ind i forskellige systemer og har styr på diverse love i arbejdet med personfølsomme oplysninger. 
  • HR- og personalemedarbejderen

Med afsæt i de kompetenceprofiler afholder HK Kommunal og Netværket for skolesekretærer en temadag i Odense d. 8. marts.

Gratis for medlemmer

Her vil skolesekretærer og skoleleder fra Brøndbyøster Skole fortælle om deres hverdag og deres mange opgaver og roller.

Ligesom Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen, holder oplæg om samarbejde, rollefordeling og udvikling mellem skolens ledelse og skolens administrative medarbejdere.

Dertil kommer flere relevante oplæg og programpunkter.

Se hele programmet her: https://www.hk.dk/aktuelt/kalender/D2292213027 

Temadagen er selvfølgelig gratis for medlemmer af HK, ligesom skoleledere også kan deltage gratis ved henvendelse til 44gce@hk.dk  Skole, bibliotek og kultur Administration Kompetencer

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk