HK.dk logo

Hvem skal sørge for dit arbejdsmiljø?

17. januar 2017  |  HK Handel  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Er du den, som hjælper kollegerne og har øje for, om I har en god arbejdsplads? Eller har du en kollega, som altid gør lidt ekstra for jer andre? Nu kan I stille op som arbejdsmiljørepræsentanter til valget i uge 10.

Foto: Kim Wendt

Sådan foregår valget

I uge 10 skal alle medarbejdere i Dansk Supermarked vælge nye arbejdsmiljørepræsentanter. Han eller hun skal vælges i alle ansatte i den butik eller det område, som vedkommende skal dække. Ansatte med mindre end 10 timer om ugen, chefer og øvrige ledere med ledelsesansvar kan ikke stemme.

Er der kun 1 kandidat for et område, er den pågældende automatisk valgt. Er der flere, skal I aftale i butikken, hvordan I afholder et valg, hvor I kan stemme om, hvem I ønsker som arbejdsmiljørepræsentant. 

Enhver arbejdsplads har brug for en kollega, der tænker over, hvordan I har det, og om arbejdsmiljøet er godt og sikkert. Måske er du den, der i forvejen er opmærksom på kollegernes ve og vel, eller måske kender du én, som har øje for at skabe den gode arbejdsplads. Nu har I mulighed for at gøre noget for, at I får et bedre arbejdsmiljø og en god arbejdsplads.

I uge 10 skal Dansk Supermarkeds medarbejdere vælge nye arbejdsmiljørepræsentanter for de næste 2 år. Det er dem, der sammen med ledelsen arbejder for, at dit arbejdsmiljø er godt, og at der bliver taget hånd om din sikkerhed.
Du eller dine kolleger har mulighed for at stille op ved at skrive jer på de kandidatlister, der bliver sat op på jeres opslagstavler. Hvis du ikke selv har lyst til at stille op, så skub lidt til og bak op om den af dine kolleger, der vil være oplagte til opgaven som arbejdsmiljørepræsentant.

 

Det laver arbejdsmiljørepræsentanten:

 • Arbejder sammen med ledelsen om at skabe et sikkert og sundt arbejdsmiljø.
 • Er opsøgende og taler med kollegerne om arbejdsmiljøet på arbejdspladsen.
 • Deltager i planlægning, gennemførelse og opfølgning på arbejdspladsvurderingen.
 • Sikrer, at der gives oplæring og instruktion til nyansatte.
 • Bidrager med viden om arbejdsmiljø ved fx indkøb af nye tekniske hjælpemidler og nyt inventar.
 • Diverse løbende opgaver i forhold til at sikre et bedre fysisk og psykisk arbejdsmiljø.

 

Det får du som arbejdsmiljørepræsentant:

 • Obligatorisk arbejdsmiljøuddannelse og ret til løbende supplerende uddannelse.
 • Du nyder som udgangspunkt samme beskyttelse som tillidsrepræsentanten.
 • Du har krav på den fornødne tid til at udføre arbejdsmiljøarbejdet. Det aftales med din nærmeste leder.
 • Stærkt netværk med kolleger i hele landet, der ligesom dig arbejder med arbejdsmiljø.
 • HK og Landsklubben Dansk Supermarked støtter dig både ved konkrete spørgsmål og udfordringer, men også med mulighed for gratis deltagelse på kurser, temadage og andre inspirationsmøder.

 

Kender du en – eller er du selv interesseret?

Lasse Lippert Laursen

Det fysiske og psykiske arbejdsmiljø har stor betydning for dit arbejdsliv, hver eneste dag du går på job. Derfor er det vigtigt, at I som medarbejdere finder en arbejdsmiljørepræsentant, som vil gøre en indsats for kollegerne og være med til at fremme det gode arbejdsmiljø, hvad enten I skal indkøbe nye tekniske hjælpemidler eller inventar, gennemføre og følge op på arbejdspladsvurderingen eller arbejde for et bedre psykisk arbejdsmiljø. Kender du en, som vil være en god repræsentant, eller er du selv interesseret i posten? Så kontakt din lokale arbejdsmiljø- eller tillidsrepræsentant eller formanden for Landsklubben Dansk Supermarked, Lasse Lippert Laursen, mobil 2734 4546.


Arbejdsmiljørepræsentant

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk