HK.dk logo

Aalborg har sendt 11 HK'ere på socialformidleruddannelsen

19. januar 2017  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Hele 11 medarbejdere er i gang med at tage socialformidleruddannelsen på én gang i Aalborg Kommune. På fuld tid vel at mærke. Kompetencefonden har støttet med 250.000 kroner.

I september sidste år begyndte 11 HK’ere i Aalborg Kommune på socialformidleruddannelsen på fuldtid, og de er først færdige til sommer. Jobrotation og voksenuddannelsesstøtte har løst udfordringen med, at så mange medarbejdere er afsted på samme tid.

- Aalborg Kommune har altid sendt nogle afsted på formidleruddannelsen, så kom der desværre et slip, fordi der ikke var nogle penge og samtidig nedlagde Metropol uddannelsen i Aalborg. Da vi så sidste år havde problemer med at rekruttere nye medarbejdere, fordi færre socialrådgivere søgte, gjorde jeg ledelsen opmærksom på, at vi jo havde nogle gode HK’ere siddende, som man kunne opkvalificere med formidleruddannelsen, fortæller fællestillidsrepræsentant i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen i Aalborg Kommune, Per Støve. Og så var det rekrutteringsproblem løst.

HK’ere skal uddannes

Flere Nordjyske kommuner gik så sammen og fik samlet elever nok til, at Via ville oprette et hold i Aalborg Kommune. 11 medarbejdere er derfor nu afsted i ti måneder på fuld tid med 250.000 kroner i støtte fra Kompetencefonden. De mange medarbejdere, der mangler, bliver løst med jobrotation og voksenuddannelsesstøtte, så der i stedet kan ansættes vikarer.

- Jeg er glad for denne løsning. Hvis HK’ere fortsat skal have en rolle som sagsbehandlere og rådgivere i vores forvaltning, så er det nødvendigt, at man tager mere uddannelse. Vi ser jo, at når en HK’er rejser, bliver vedkommende erstattet af en socialrådgiver. Så hvis Hk’erne stadig skal have en plads inden for social- og beskæftigelsesområdet, så er vi nødt til at få nogle flere uddannet, siger Per Støve.


Social og beskæftigelse

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk