HK.dk logo

OK17: Forhandlingerne er godt i gang

19. januar 2017  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Lige nu kører forhandlingerne på fuld kraft - sædvanen tro bag lukkede døre. Parterne sigter mod en aftale i første del af februar. Læs, hvor du kan få seneste nyt


kanon

Der er fuld gang i overenskomstforhandlingerne mellem Dansk Industri (DI) og CO-industri, som HK/Privat, 3F og Dansk Metal blandt andet er med i. Forhandlingerne gælder direkte for 230.000 lønmodtagere og 6.000 virksomheder. 

Parterne håber på en aftale til første del af februar. I mellemtiden er der stille. Traditionen tro foregår forhandlingerne nemlig i fortrolighed. Det er for at få arbejdsro.

Andre overenskomster følger efter
- Vi er gået til forhandlingerne med krav om blandt andet bedre efter- og videreuddannelse, mere fleksible arbejdstider for blandt andet seniorer og børnefamilier, og at flere medarbejdere skal dækkes af en overenskomst, siger Simon Tøgern, formand for HK/Privat.

- Men arbejdsgiverne stiller også med en række krav. Vi arbejder på at få enderne til at mødes på den bedst mulige måde, understreger han.

Overenskomsterne på industriens område er toneangivende for aftalerne på resten af det private arbejdsmarked. Når forhandlingerne med DI er færdige, følger de afgørende forhandlinger med andre arbejdsgiverorganisationer som blandt andet Dansk Erhverv, Dansk Byggeri og Tekniq.

OK2017

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk