HK.dk logo

De er med til at gøre en forskel

23. januar 2017  |  MidtVest  | 

Det giver indsigt i, hvad der sker på arbejdsmarkedet, og mulighed for at præge udviklingen at være medlem af én af HK’s sektorbestyrelser. Noget for dig?

Tina Birkeholm, 44 år, jobkonsulent og projektleder hos Ringkøbing-Skjern Kommunes beskæftigelsesafdeling. Tillidsrepræsentant for ca. 50 HK’ere. Genopstiller.
- Jeg blev suppleant til bestyrelsen for HK Kommunal MidtVest i 2015 og valgt ind i 2016, da flere medlemmer forlod bestyrelsen, og jeg synes, det er nogle interessante emner, vi drøfter. 
- Det handler eksempelvis om arbejdsmiljø og vigtigheden af overenskomster. Som bestyrelsesmedlem får du indsigt i alle de områder, HK Kommunal repræsenterer. Du udvikler dig personligt og fagligt i forbindelse med de udfordringer, du møder, og bliver klar over, hvad der sker andre steder end på din egen arbejdsplads.

Med til at kæmpe

Tina Birkeholm ved skirvebordet

Tina Birkeholm.

- Jeg har altid været aktiv i frivilligt eller fagligt arbejde. For en del år siden var jeg formand for HK Ungdom i Svendborg og har også i en kort periode arbejdet som vikar ved Ungdomssekretariatet i HK Forbundet. 
- For mig handler det at være med i bestyrelsen for HK Kommunal MidtVest om at være med til at gøre en forskel og medvirke til det gode arbejdsmiljø. Desuden er bestyrelsen et netværk, hvor vi prøver at facilitere de gode erfaringer fra ét sted til et andet. Jeg oplever et professionelt team i bestyrelsen, og vi supplerer hinanden godt.

Får bred indsigt

Inge Odgaard i aulaen hos ATP Udbetaling Danmark

Inge Odgaard.

Inge Odgaard, 49 år, kunderådgiver hos ATP- Udbetaling Danmark i Holstebro. Tillidsrepræsentant for ca. 190 heraf ca. 110 HK’ere. Genopstiller.
- Jeg blev suppleant til bestyrelsen for HK Privat MidtVest i 2014, valgt ind i 2015 og genvalgt i 2016. ATP - Udbetaling Danmark - er efterhånden den største administrative arbejdsplads, som er i Holstebro, og jeg syntes, at vi skulle have en stemme. Desuden har jeg altid været medlem og aktiv i fagforeningen, så det var helt naturligt for mig at stille op.
- Som medlem af bestyrelsen kommer man tæt på sin lokalafdeling og -ledelse og har mulighed for at give sin mening til kende. Bestyrelsesposten hænger også meget sammen med mit hverv som tillidsrepræsentant. Jeg kan tage min erfaring som TR med ind i bestyrelsesarbejdet og være med til at understøtte andre tillidsrepræsentanter.
- Du får også en bred indsigt i den lovgivning, der spiller ind på arbejdsmarkedet, og hører, hvad der sker på andre arbejdspladser. Og du får et netværk i de andre bestyrelsesmedlemmer, som du kan sparre med.
- Vi mødes fire til fem gange årligt af tre timers varighed, og så er der lidt forberedelse til møderne, så det er ikke tiden, der skal afskrække nogen fra at stille op. Men du skal være nysgerrig, have lyst til at gøre noget for dine kolleger, komme med input, ytre dig og dele din viden.

Større netværk

Susanne Lunde Andersen i Bilka i Herning

Susanne Lunde Andersen.

Susanne Lunde Andersen, 39 år, assistent i omstillingen, som hører under driftsafdelingen i Bilka i Herning. Tillidsrepræsentant for ca. 400 heraf ca. 40 HK’ere. Genopstiller.
- Jeg blev suppleant til bestyrelsen for HK Handel MidtVest i 2015 og medlem af bestyrelsen i 2016, da et medlem stoppede uden for valg. Jeg synes, det er fedt at få indsigt og indflydelse på HK Handels arbejdsopgaver. Som bestyrelsesmedlem får jeg meget viden om de muligheder, der er for at kunne hjælpe kollegerne, som jeg kan bruge som TR. Jeg føler også, jeg har fået et meget større netværk, end jeg havde før.
- Bestyrelsesteamet er rigtigt godt, og jeg kommer altid hjem i godt humør efter et møde. Vi holder syv møder om året af tre timer uden for almindelig arbejdstid, hvor vi starter med at spise sammen. Derudover kommer der lidt forberedelse. 
- Jeg har tre børn i alderen to til 15 år, og en mand, der er god til at tage sig af børnene, når jeg er afsted. For mig er tiden, som man bruger på at være med i bestyrelsen, som at dyrke en eller anden fritidsinteresse. Hvor nogle bruger deres aften på at tage til eksempelvis blomsterbinding, tager jeg i HK. Møderne giver bare så meget positiv feedback, og det påvirker resten af familien, at jeg er glad.

Fører til handling

Jesper Brokmann Kristensen ved skrivebordet

Jesper Brokmann Kristensen.

Jesper Brokmann Kristensen, 28 år, kontorfuldmægtig hos Midt- og Vestjyllands Politi i Holstebro. Tillidsrepræsentant for 129 heraf 81 HK’ere. Genopstiller ikke af personlige årsager.
- Jeg blev valgt ind i bestyrelsen for HK Stat MidtVest i 2016. Jeg har altid syntes, at det er sjovt at være med, hvor man kan ændre noget og gøre noget godt for sine kolleger, og det kan man med bestyrelsesposten. 
- Man kan se, at man kommer igennem med noget. Det er ikke en bestyrelse, hvor du bare drikker kaffe. Der kommer handling ud af det, og du har mulighed for at ændre på nogle ting.
- Mit primære fokuspunkt har været uddannelse, som jeg synes, jeg har været med til at promovere over for medlemmerne - hvor kan man uddanne sig, og hvad skal der til. Jeg har også været med til at kortlægge medlemsfordelene og brede dem ud.
- Jeg har fået udvidet begrebet kolleger, for pludselig er det hele den statslige sektor, det gælder.  Man tænker: Vi er HK’ere, og vi er ens. Men Politiet er én ting, Forsvaret noget andet, og gymnasierne noget tredje. Og jeg har lært mange ting ved at være med i bestyrelsen.
I marts 2017 er der igen generalforsamlinger i de fire sektorer i HK MidtVest. På generalforsamlingerne er der blandt andet valg til bestyrelserne for de fire sektorer. Se mere her og meld dig til generalforsamlingerne.

Medbestemmelse Medlemsdemokrati

HK MidtVest 2018
sektor-General-forsamlinger

Meld dig til

HK MidtVest 2018
sektor-General-forsamlinger


Meld dig til

Følg HK MidtVest på Facebook


Se facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Åben i dag 08-16

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Åben i dag 08-16

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk