HK.dk logo

Fedt at være ude af komfortzonen

23. januar 2017  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Den 51-årige laborant Annette Ræbild har via videreuddannelse fået cheftitel og dermed mere ansvar, mere i løn og langt større arbejdsglæde.


Annette Ræbild fortæller om sin videreuddannelse.

Foto: Lisbeth Holten

For godt fem år siden så Annette Ræbild et spændende jobopslag hos en mindre virksomhed i Birkerød. Hun søgte det. Og kort tid efter var jobbet som kvalitetsassistent hos Accoflour A/S hendes.

I dag er den titel blevet skiftet ud med den mere ansvarsfulde titel kvalitets- og materialechef. Lønnen er steget betragteligt. Det samme er arbejdsglæden. Alt sammen ikke mindst takket være masser af målrettet videreuddannelse.

- Jeg har arbejdet med kvalitetssikring stort set hele mit arbejdsliv som laborant. Jeg havde nogle særlige materialekompetencer, som de kunne bruge - og så ville de gerne ofre uddannelse på mig, så jeg kunne bestride jobbet. Som ISO-certificeret virksomhed er der en masse krav, som vi skal leve op til, og alle de formalia, der fx ligger i at skrive rapporter til eksterne auditører, havde jeg ikke erfaring med, fortæller Annette Ræbild.

Den 51-årige laborant tog derfor den seks kursusdage lange kvalitetskoordinatoruddannelse på Teknologisk Institut.
- Det gav mig virkelig blod på tanden. Så jeg fandt straks flere kurser, som virksomheden også har dækket. Jeg har aldrig haft problemer med at få min arbejdsgiver til at betale for min videreuddannelse, siger Annette Ræbild.

Mere attraktiv med bredere kompetencer

Hun har blandt andet taget kurser inden for kommunikation, præsentationsteknik, projektledelse og personlighedstyper.

- Jeg arbejder med mange forskellige faggrupper, både blandt kolleger, kunder og leverandører, så kompetencer inden for kommunikation og personlighedstyper hjælper mig virkelig meget, da det at arbejde med kvalitet ofte er øretævernes holdeplads i et firma. Derfor er det godt for mig at vide, hvordan jeg skal kommunikere med forskellige typer mennesker, siger Annette Ræbild.

- Da jeg startede på Accoflour, var jeg temmelig specialiseret inden for mit område. Det er jeg stadig. Men samtidig betyder de bredere uddannelser også, at jeg føler mig bedre klædt på til fremtiden. Og at jeg vil være mere attraktiv, hvis jeg en dag står og skal søge nye udfordringer.

Annette Ræbild har benyttet sig en hel del af HK, når hun ved samtaler med ledelsen har skullet forhandle løn og lægge en plan for sin efter- og videreuddannelse.

- Jeg taler altid med HK inden min lønforhandling. Det skærper mig virkelig i forhold til at sætte ord på mine kompetencer og komme med overbevisende argumenter for en uddannelsespakke, som både vil gavne mig selv og virksomheden, siger Annette Ræbild, der efter fem år med tryk på efteruddannelse formentlig skruer lidt ned det næste stykke tid.

- Jeg har stort set været ude af min komfortzone, siden jeg startede her, og det har været så fedt og virkelig øget min arbejdsglæde. Men nu tror jeg også, at alt det, jeg har lært, lige skal lagre sig og blive brugt i praksis. Lige nu er planerne, at jeg skal i gang med at styrke mit netværk via LinkedIn og netværksgrupper.

OK2017 Uddannelse

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk