HK.dk logo

Jeg har fået langt mere betroet arbejde

23. januar 2017  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

27-årige Christina Kvist har efter en HD-videreuddannelse fået flere opgaver med mere ansvar og fået lov at styre flere projekter


Christina Kvist fortæller om sin videreuddannelse.

Foto: Lisbeth Holten

Christina Kvist kunne hurtigt mærke, at hun ville noget andet og mere.

Da hun var blevet udlært inden for administration hos Glostrup Boligselskab i 2012, blev hun efterfølgende fastansat samme sted. Så gik der et år. Og så havde de større ambitioner fået tag i hende.

- Jeg havde overtaget en del tasteopgaver omkring fx elregnskaber og sad i en funktion, hvor det ikke lå i kortene, at man skulle være specielt opsøgende med nye ideer. Det var jeg bange for ville kede mig i længden, fortæller 27-årige Christina Kvist.

Så hun spurgte sin chef, om hun kunne få efteruddannelse. Ja, blev der sagt. Og så begyndte den unge HK’er på den erhvervsøkonomiske uddannelse HD 1. del. Senere tog hun også 2. del med speciale i regnskab og økonomistyring. Stort set alt sammen betalt gennem kompetencefonden i overenskomsten.

- Jeg ville gerne bruge HD’en til at blive bedre rustet til de opgaver, jeg allerede sad med. Men det var klart også for at kunne gribe ud efter nogle nye og mere udfordrende opgaver. HD-uddannelsen har givet mig en langt større forståelse af virksomhedsstruktur, strategier og økonomihåndtering, siger Christina Kvist.

- Jeg har løbende budt ind med ideer til at gøre tingene anderledes, og i takt med at jeg er blevet klogere, føler jeg også, at der virkelig er blevet lyttet til mig. Jeg har fået meget mere betroede opgaver med fx ansvaret for regnskab og budgetter. Og jeg har fået lov til at styre nogle projekter, blandt andet implementeringen af et nyt elektronisk faktureringssystem, lige fra idé til oplæring af mine kolleger i systemet.

Nødvendigt at sikre sig som HK’er

Derudover er Christina Kvist blevet stillet i udsigt, at hun skal overtage en række af hendes afdelingsleders opgaver, når hun går på pension om to år.

- Havde det ikke været for min videreuddannelse, tror jeg ikke, at jeg havde fået de mere betroede opgaver. Det betyder også, at jeg føler mig mere sikker i mine arbejdsopgaver og bedre kan stå inde og argumentere for de ideer, jeg har.

Christina Kvist har siden 2014 været tillidsrepræsentant for HK’erne i Glostrup Boligselskab. I det hverv forsøger hun også at tale vigtigheden af efter- og videreuddannelse så meget op som muligt.

- Der har generelt manglet lidt lyst til at tage på videreuddannelse blandt HK’erne. Men sammen med arbejdsgiveren er vi i HK-klubbestyrelsen netop begyndt for alvor at sætte fokus på det. Det er vigtigt for HK’erne i vores branche, fordi der er andre faggrupper, som gerne vil have vores opgaver - derfor er vi nødt til at opkvalificere os. Jeg synes allerede, at jeg kan mærke, at interessen er steget.

Uddannelse OK2017

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk