HK.dk logo

KL om KMD: Det er meget svært at forstå deres forretningsmodel

24. januar 2017  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Martin Damm, formand for KL, er så utilfreds med it-leverandøren KMD, at han truer med at udelukke dem i forhold til kommende opgaver.

I KL har formand Martin Damm fået nok af KMD. Kommunerne føler sig snydt af KMD i en strid om et forsinket it-system, skriver Finans.dk.

- Det er meget svært at forstå deres forretningsmodel som andet end at tømme skatteborgernes lommer hurtigst muligt. Det er ikke nogen, man ønsker at arbejde sammen med på langt sigt. Det er en rå amerikansk kapitalfond, som gør, hvad de kan for at optimere deres indtjening på kort sigt, siger han til Finans.dk.


De tjener styrtende med penge

Advent International, en amerikansk kapitalfond, ejer KMD, og Martin Damm skyder med skarpt mod selskabet. Han mener ifølge Finans.dk, at KMD bevidst har forsinket leveringen af nye støttesystemer til kommunerne. Og uden de nye støttesystemer kan kommunerne ikke udskifte gamle - og meget dyrere - it-løsninger, som de køber hos KMD.

- Der er det helt særlige for KMD, at de ved at lade være med at løse opgaverne til tiden kan tjene styrtende med penge. De misbruger deres monopolstatus. Det er grotesk. Det kan diskvalificere KMD i forhold til nye projekter. Man spørger jo ikke en håndværker igen, hvis man ikke får det, man bliver lovet til tiden og til den rigtige kvalitet, siger han til Finans.dk.

KMD har ikke ønsket at svare Finans.dk på de konkrete kommentarer fra Martin Damm. Du kan læse alt om de konkrete erstatningskrav, som blandt andre Skatteministeriet og ATP har rejst mod KMD hos Finans.dk.

Digitalisering

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk