HK.dk logo

Organisationer dumper effektiviseringsjagten på hospitalerne

25. januar 2017  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Kravet om, at hospitalerne skal blive to procent mere produktive hvert eneste år, truer nu hele sundhedsvæsenets fundament, lyder advarslen fra HK Kommunal og en række andre sundhedsorganisationer.

Vi kan ikke blive ved med at øge tempoet på hospitalerne som følge af det tilbagevendende krav om, at hospitalerne skal øge effektiviteten med to procent hvert eneste år. Kravet truer nu kvaliteten i behandling og pleje af patienterne. 

Sådan lyder budskabet fra HK Kommunals formand, Bodil Otto, formand for Yngre Læger, Camilla Rathcke, og flere andre organisationsformænd i et større indlæg i Politiken.

Grænsen er nået

Effektiviseringskravet betyder ifølge indlæggets forfattere, at arbejdspresset er for stort, og at de ressourcer, der skal til for at klare opgaverne, er mangelfulde. 

Derfor er grænsen nået, mener organisationsformændene, der peger på, at man simpelthen ikke kan blive ved med at effektivisere fødsler, operationer og samtaler med livstruede patienter i det tempo længere.

- Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), regeringen og Finansministeriet går galt i byen, hvis de tror, at man kan fortsætte ad den vej til evig tid, skriver formændene, der understreger, at befolkningens behov for behandling vil blive markant større de kommende år. 

- Det efterslæb kan vi ikke indhente ved at løbe endnu stærkere, uden at vi kompromitterer patientsikkerheden, lyder det i indlægget.

Krav med mening

HK Kommunal-formand Bodil Otto og hendes formandskolleger opfordrer på den baggrund regeringen til at tage et opgør med 2-procentskravet:

- I stedet for et hovedløst 2-procents krav skal vi arbejde med krav, der giver mening: Kvaliteten i behandling, pleje og administration skal være i orden, behandlingen skal leveres til tiden, og sygehusene skal kunne dokumentere, at indsatsen virker i form af bedre sundhed og større tilfredshed blandt dem, det hele handler om: Patienterne.Lægesekretær Sundhed og tandklinik

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk