HK.dk logo

Store byer får flere offentligt ansatte

25. januar 2017  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Mens op mod 60 kommuner i dag har færre offentlige arbejdspladser end i 2008, oplever især kommuner i Storkøbenhavn fremgang i den offentlige beskæftigelse.

Siden strukturreformen i 2008 har man sagt farvel til godt 28.000 fuldtidsarbejdspladser i de danske kommuner, viser beregninger fra HK Kommunal. 

Til gengæld har både stat og regioner oplevet en vækst i antallet af arbejdspladser i perioden. Samlet set er der i langt hovedparten af de danske kommuner i dag færre offentligt ansatte end i 2008. Det viser en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

I to ud af tre kommuner har man oplevet nedgang i den samlede offentlige beskæftigelse i perioden. I kommuner som Halsnæs, Lolland og Kalundborg er der tale om væsentlige fald på 17-18 procent. 

Fremgang i tætbebyggede kommuner

Omvendt har københavnske omegnskommuner som Glostrup, Ballerup og Herlev kunnet notere markante stigninger i den offentlige beskæftigelse. Af de ti kommuner med relativt størst offentlig beskæftigelsesfremgang ligger de syv i Storkøbenhavn.

Uden for københavnsområdet har store provinsbyer som Odense og Kolding også oplevet stigninger i den offentlige beskæftigelse. I det hele taget er den positive offentlige beskæftigelsesudvikling med enkelte undtagelser koncentreret omkring de større byer.Arbejdsmarked

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk