HK.dk logo

Mænd udsat for arbejdsulykker har fået for lidt i arbejdsskadeserstatning

26. januar 2017 Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Den 3. september 2014 afgjorde EU-domstolen, at der ikke skal være forskel på, hvad mænd og kvinder skal have i erstatning for erhvervsevnetab, når erstatningen udbetales som et engangsbeløb. Indtil da havde mænd fået udbetalt mindre i engangsbeløb end kvinder.

EU-dommen  fastslog, at det var et brud på direktivet, der trådte i kraft 22.december 1984 om ligebehandling af mænd og kvinder.

Det betyder, at alle sager, der opfylder kriterierne for genoptagelse fra 22. december 1984 og til 3. september 2014, kan genoptages.

Kriteriet for genoptagelsen er:

  • At du er mand
  • At du har fået anerkendt en sag om en arbejdsulykke
  • At du efter 22. december 1984 og frem til 1. marts 2015 har fået udbetalt erstatning for tab af erhvervsevne som et engangsbeløb
  • At du har været offentligt sikret

At være offentligt sikret betyder i denne sammenhæng at din erstatning blev udbetalt af:

  • Staten
  • Regioner
  • Selvforsikrede kommuner
  • Folkekirken

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring  genoptager  de relevante sager  for perioden 3. september 2014, hvor EU-dommen blev afsagt, og frem til 1. marts 2015, hvor reglerne blev ændret.

Hvis du har haft en sag, der er omfattet af kriterierne for genoptagelse fra 22. december 1984 til 3. september 2014, kan du kontakte din lokale HK afdeling, der kan hjælpe dig med genoptagelsen, eller du eller du kan skrive til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring på: aes@aes.dk. Du kan læse mere på hjemmesiden www.aes.dk


Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk