HK.dk logo

Elever var ikke bange for robotter

30. januar 2017  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Eleverne på Learnmark Horsens tog godt imod HK’s Peter James Stark, der satte tanker i gang om fremtidens arbejdsmarked.Robotterne kommer! Og de overtager vores jobs. Men vi må tage handsken op og svare igen med livslang læring.
Sådan lød én af konklusionerne, da politisk konsulent i HK, Peter James Stark, i sidste uge holdt oplæg om disruption for flere hundrede potentielle kommende medlemmer på Learnmark Horsens.
Han talte om selvkørende biler, platformsøkonomi, ratingsystemer og mange andre aspekter af den teknologiske revolution, der i øjeblikket ruller og er i gang med at ændre vores arbejdsmarked.
- Her i Sydjylland skriger industrien allerede på folk, der kan betjene og programmere robotterne. Og så bliver der i fremtiden stor efterspørgsel på folk med forstand på sociale medier, som kan hjælpe virksomheder til at få en god rating, sagde Peter James Stark.
Men har eleverne overhovedet tænkt denne udvikling ind i deres uddannelsesvalg? Vi spurgte en håndfuld elever.

Christian Koch, 18 år, EUX

Når jeg skal vælge linje, er det vigtigt for mig at vælge én med god mulighed for at finde job efterfølgende. Det bliver nok noget med handel og it, for jeg har hørt, at det er den vej, det går. Mange detailjobs forsvinder, så den vej vil jeg ikke gå.

Line Rossing, 20 år, EUX

Jeg har tænkt lidt over det. Men jeg går efter en uddannelse indenfor ernæring, så det arbejde regner jeg ikke med, at en robot vil kunne klare.

Christina Lindegaard, 25 år, EUX

Jeg er oprindeligt uddannet salgsassistent. Sm butiksansat oplevede jeg blandt andet, at der blev indført selvbetjente kasser, og jeg kan sagtens forestille mig, at mere vil blive gjort automatisk. Det er noget af grunden til, at jeg har valgt at sadle om, og nu gerne vil uddanne mig til lægesekretær. Jeg vil ikke gerne miste den menneskelige kontakt i mit arbejdsliv.

Praktisk elev Studerende Unge Voksenelev

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk