HK.dk logo

Dit valg i uge 10: ”Jeg kan godt lide at passe på kollegerne”

30. januar 2017  |  Landsklubben Salling Group  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Om kort tid skal du vælge ny arbejdsmiljørepræsentant. Mød Lone Schack fra Føtex, der tager hånd om 90 kollegers arbejdsmiljø, og se, om det også er noget for dig.

Foto: Frank Flemming Pedersen / Illustration: Tone Thoresen

 

Lasse Lippert LaursenDet fysiske og psykiske arbejdsmiljø har stor betydning for dit arbejdsliv. Derfor er det vigtigt, at I finder en arbejdsmiljørepræsentant, som vil gøre en indsats for kollegerne og være med til at fremme det gode arbejdsmiljø.

Kontakt din lokale arbejdsmiljø- eller tillidsrepræsentant eller formanden for Landsklubben Dansk Supermarked, Lasse Lippert Laursen lasse.lippert.laursen@hk.dk
mobil 2734 4546, hvis du kender en oplagt kandidat eller selv er interesseret i at blive arbejdsmiljørepræsentant.

- Når man stiller op som arbejdsmiljørepræsentant, er det fordi, man har en særlig interesse i at passe på kollegerne.
Sådan siger Lone Schack fra Føtex i Ribe. Hun har selv været repræsentant for ca. 90 kolleger de seneste 2 år, og hun oplever at få meget ud af at være den, der tager hånd om arbejdsmiljøet.

- Jeg har meget mere kontakt med mine kolleger i det daglige end tidligere. Jeg oplever tit, vi samarbejder om, hvordan vi kan løse problemer og hjælpe hinanden, fortæller hun og tilføjer, at hendes rolle især er at forhindre, at noget går galt.

- Vi tager det meste i opløbet. Vi løser med det samme små ting, der kan risikere at blive store. Derfor har vi ind til videre heller ikke haft nogle alvorlige episoder eller ulykker, siger hun.

For Lone Schack handler det ikke kun om de situationer, der kan opstå her og nu, men også hvordan hun kan hjælpe kollegerne på længere sigt.

- Alt for mange både unge og ældre passer ikke godt nok på sig selv i hverdagen. De sidder eller løfter forkert, og især de unge glemmer, at det kan gå galt om 20 år. Jeg hjælper dem med, hvordan de passer på deres ryg med fx gode sidestillinger. Jeg har selv været, hvor de er, og ved, at det er vigtigt at forebygge, også selvom man tror, man holder for evigt.

 

Det får du som arbejdsmiljørepræsentant:

 • Obligatorisk arbejdsmiljøuddannelse og ret til løbende supplerende uddannelse.
 • Du nyder som udgangspunkt samme beskyttelse som tillidsrepræsentanten.
 • Du har krav på den fornødne tid til at udføre arbejdsmiljøarbejdet. Det aftales med din nærmeste leder.
 • Stærkt netværk med kolleger i hele landet, der ligesom dig arbejder med arbejdsmiljø.
 • HK og Landsklubben Dansk Supermarked støtter dig både ved konkrete spørgsmål og udfordringer, men også med mulighed for gratis deltagelse på kurser, temadage og andre inspirationsmøder.

 

Det laver arbejdsmiljørepræsentanten:

 • Arbejder sammen med ledelsen om at skabe et sikkert og sundt arbejdsmiljø.
 • Er opsøgende og taler med kollegerne om arbejdsmiljøet på arbejdspladsen.
 • Deltager i planlægning, gennemførelse og opfølgning på arbejdspladsvurderingen.
 • Sikrer, at der gives oplæring og instruktion til nyansatte.
 • Bidrager med viden om arbejdsmiljø ved fx indkøb af nye tekniske hjælpemidler og nyt inventar.
 • Diverse løbende opgaver i forhold til at sikre et bedre fysisk og psykisk arbejdsmiljø.

 

Sådan foregår valget

I uge 10 skal alle medarbejdere i Dansk Supermarked vælge nye arbejdsmiljørepræsentanter. Han eller hun skal vælges i alle ansatte i den butik eller det område, som vedkommende skal dække. Ansatte med mindre end 10 timer om ugen, chefer og øvrige ledere med ledelsesansvar kan ikke stemme.

Er der kun 1 kandidat for et område, er den pågældende automatisk valgt. Er der flere, skal I aftale i butikken, hvordan I afholder et valg, hvor I kan stemme om, hvem I ønsker som arbejdsmiljørepræsentant.

 

Læs også: Hvem skal sørge for dit arbejdsmiljø?  


Arbejdsmiljørepræsentant

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk