HK.dk logo

HK-formand: Afskaf uddannelsesloftet helt

31. januar 2017 Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Det er positivt, at politikerne fortryder uddannelsesloftet, så man atter får ret til mere end én uddannelse efter seks år, mener HK-formand Kim Simonsen. Men han forstår ikke, hvorfor man ikke helt fjerner loftet.

Et uddannelsesloft er på alle måder en dårlig ide, mener HK-formand Kim Simonsen. Og derfor roser han regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti for at have lyttet til kritikken og nu lempe de regler, der ellers ville afskaffe retten til en ny uddannelse.

Til gengæld forstår han ikke, at reglerne kun skal lempes.

- Politikerne har lyttet og er blevet klogere, og stor ros for det. Men kunne de ikke lige få det sidste på plads også? Uddannelsesloftet er på alle måder en fejltagelse, og det skal afskaffes helt, siger han.

I stedet for et fast uddannelsesloft vil regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti nu atter give alle ret til en ny uddannelse oven i den, de allerede har. Men først seks år efter uddannelsen er afsluttet.

- Vi lever i en tid, hvor man hele tiden skal holde sig opdateret, og hvor vi kan se uddannelser forældes efter fem år. Udviklingen sker med rivende hast, og som samfund skal vi da sige ”Jatak”, hvis borgerne ønsker at uddanne sig og udvikle de helt rigtige kompetencer, siger Kim Simonsen.

- Uddannelse er forudsætning for vækst, velstand og velfærd, så at slå bremserne i ved at forsinke et valg af ny uddannelse er ikke klogt, siger han.


Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk