HK.dk logo

Nordjylland har næstflest statslige HK’ere

31. januar 2017  |  Nordjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Tilflyttede arbejdspladser har givet flere medlemmer til HK Nordjyllands statssektor


- Vi har gjort en stor indsats for at organisere nyansatte, siger formand for HK Stat Nordjylland Jonna Vestergaard.


Nordjylland har nu flest statsansatte HK-medlemmer i provinsen. Således har HK Stat Nordjylland passeret de 2.000 medlemmer. Kun i hovedstaden er der flere.

Det fremgår af årsberetningen, som HK Stat Nordjylland netop har udsendt forud for sin generalforsamling 14. marts.


Årsberetning 2016 


- Det skyldes først og fremmest, at regeringen har flyttet statslige arbejdspladser fra København til provinsen, siger formanden for HK Stat Nordjylland Jonna Vestergaard.

Nordjylland har således – ifølge regeringens plan ”Bedre Balance” – modtaget godt 500 arbejdspladser. Flest hos Statens Administration, der har flyttet 226 arbejdspladser til Hjørring - 170 af dem er HK-jobs. Også Ankestyrelsen, Geodatastyrelsen, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, Forsvarets Regnskabsstyrelse og Skat har flyttet HK-stillinger til landsdelen.

Mange nyansatte nordjyder i de tilflyttede stats-jobs var allerede medlemmer af HK, men godt 100 nye medlemmer er kommet til fagforeningen.

- Vi har gjort en stor indsats for at organisere de nyansatte, der ikke allerede var med i fagforeningen, fortæller Jonna Vestergaard.

Fagforeningen har blandt andet hjulpet alle nyansatte med at blive rigtigt indplaceret i lønsystemet.

- Det har været et stort arbejde for vores faglige medarbejdere, men det viser netop, hvad det er, fagforeningen kan, siger Jonna Vestergaard.

De ansatte på landsdelens nye statslige arbejdspladser er i fuld gang med at oprette HK-klubber og vælge tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter. Hos Geodatastyrelsen i Aalborg og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, STAR, i Brønderslev skete det i december, mens de ansatte hos Statens Administration i Hjørring stiftede HK-klub 23. januar.Generalforsamling

HK Stat Nordjylland holder generalforsamling 14. marts kl. 17.00 i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Hent dagsorden m.m. som pdf

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk