HK.dk logo

- Skills var en oplevelse for livet

31. januar 2017  |  Nordjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

DM i SKILLS 2017: Trods tidspres var konkurrence inspirerende for Christian, der er nordjysk mediegrafiker-elev


- At blive udvalgt til at konkurrere i Skills bekræfter, at man kan noget i sit fag... uanset om man vinder, siger Christian Linde Hansen.


- Det har været rigtig hårdt og vi var alle sammen presset på tid, siger Christian Linde Hansen fra Aalborg.

Ved danmarksmesterskaberne for erhvervsuddannelser, Skills - der blev holdt i Aalborg 26.-28. januar - kæmpede han mod fem kolleger om at blive landets bedste mediegrafiker-elev.

De seks mediegrafiker-elever havde i alt seks timer til rådighed til at designe bl.a. nyt logo, plakat og emballage til Odense Chokoladehus. Deltagerne blev blandt andet vurderet på, hvor godt de fangede målgruppen og løste tekniske krav, fx om programmerne blev brugt korrekt.


Hektiske dage
- Det var nogle hektiske dage med kort tid til at løse opgaverne. Men det gjorde også, at jeg lærte meget om mig selv og hvordan, jeg arbejder under pres. Når tiden er knap, handler det om at prioritere og det ligner jo den virkelighed, man nogle gange kommer ud for, når en opgave haster, siger Christian.

- Derfor har det også været inspirerende at følge de andre deltagere og se, hvordan de har løst opgaverne. Jeg er selv tilfreds, fordi jeg gjorde, hvad jeg kunne, siger Christian, der er ét år inde i sin uddannelse.

At blive udvalgt som deltager i konkurrencen er allerede stort, synes han:

- Det er en bekræftelse i, at man kan noget i sit fag.

I det daglige er Christian Linde Hansen elev hos AB Byggeprofiler i Nørresundby, hvor han er eneste mediegrafiker.

Virksomhedens godkendelse som praktikplads afhænger derfor også af tæt faglig sparring med Media College i Aalborg, ligesom der er en fast aftale om sparring med det trykkeri, virksomheden er kunde hos.

- På den måde har jeg altid fagfolk inden for rækkevidde. Og at jeg er eneste mediegrafiker på arbejdspladsen betyder, at jeg får lov at brede mig over mange slags opgaver og føre mine egne idéer ud i livet. Det er meget lærerigt, siger Christian Linde Hansen.

Danmarksmester hos mediegrafikerne blev Chris Borch Lind fra Kolding, mens Alexander Agle Christensen, Vejle, vandt konkurrencen hos de grafiske teknikere.

Godt 52.000 gæster besøgte i løbet af de tre dage Gigantium i Aalborg, hvor 40 forskellige fag dystede om mesterskaber og 16 fag uden for konkurrence demonstrerede deres kunnen.Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk