HK.dk logo

Storsatsende kommune knækker ledigheden

01. februar 2017  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

14 nye sagsbehandlere og 10 millioner kroner til ekstraordinære indsatser har i Aabenraa Kommune betydet, at man på blot ét år har halveret antallet af udsatte ledige.

Det kan i den grad betale sig at investere i gode medarbejdere. I Aabenraa har en investering i beskæftigelsesområdet på 68 millioner kroner over en treårig periode eksempelvis betydet, at antallet af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere er halveret på blot ét år. Fra 1.000 til 500. Det skriver internetmagasinet, Viden på Tværs (VPT).

Investeringen har udmøntet sig i ansættelsen af 14 nye sagsbehandlere. Derudover har kommunen afsat 10 millioner kroner årligt, som jobcentret kan købe ekstra indsatser for hos interne og eksterne leverandører. 

Cykeltur på Alpe D´Huez

De penge går til alt lige fra mentorstøtte til misbrugsrådgivning, lektiehjælp og fysisk træning herunder en cykeltur på Alpe D´Huez. Turen til de franske alper er delvis sponseret af transportbranchen, ITD.

Håbet er ifølge Wickie Lund, der er HK’er og projektcontroller, at nogle af de cirka 20 unge, der ventes at deltage på turen, på sigt vil vælge en karriere i førerhuset på en lastbil eller på et lager.

- Jeg tror, at denne tur og træningen op til vil vise mange af deltagerne, at de rent faktisk kan fuldføre noget. Det vil være en kæmpe triumf for dem at nå toppen og give dem masser af selvtillid, siger Wickie Lund til VPT.

Effektmålinger motiverer

Hver uge udarbejder Wickie Lund en statusrapport over, hvordan det går med resultaterne. Rapporten deles med medarbejderne, og det virker motiverende.

- Det er meget positivt at opleve så stor en effekt, det har bare at sætte fokus på et område, og hvor motiverende, det er for medarbejderne, at vi følger med i deres arbejde og laver effektmålinger, lyder det fra Wickie Lund.

Tid til den enkelte borger

De 14 nye sagsbehandlere er ifølge jobcenterchef Henrik Kærgaard hovedårsagen til, at Aabenraa Kommune er lykkedes med sin satsning.

- Det er vigtigt at have den rette sagsmængde, så der er tid til den enkelte borger. Det er også vigtigt at have de rette medarbejdere. Derfor har vi blandt andet ansat virksomhedskonsulenter foruden sagsbehandlere. For vejen til et arbejde er, at man kommer ud i en virksomhed, siger jobcenterchefen.Social og beskæftigelse

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk