HK.dk logo

Din løn er blevet mere værd for fjerde år i træk

02. februar 2017  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Reallønnnen for HK/Privats medlemmer er i 2016 steget med 2,0 procent. Det er den højeste stigning siden kriseårene. Uddannelse skal sikre, at HK’erne bliver endnu mere værdifulde, mener HK/Privats formand


Løn

Igen i 2016 kunne HK/Privats medlemmer tage deres lønkroner og have råd til at plukke lidt flere varer fra hylderne til indkøbskurven sammenlignet med året forinden. For fjerde år i træk er HK'ernes realløn således steget. I 2016 med 2,0 procent.

Det viser HK’s årlige lønstatistik, hvor 26.785 HK/Privat-medlemmer har indsendt deres lønoplysninger. Stigningen i reallønnen - der dækker over en lønstigning på 2,3 procent og en beskeden inflation på 0,3 procent - er dermed den højeste siden 2009, altså før kriseårene satte deres spor på lønforhandlingerne.

Gennemsnitslønnen for alle HK/Privats medlemmer er i 2016 på 33.321 kroner. Bag dette tal ligger selvfølgelig forskelle i forhold til branche, anciennitet, ansvarsniveau med mere.

Uddannelse skal skabe endnu mere værdi
- Det er en rigtig fornuftig lønstigning. Det afspejler, at virksomhederne i Danmark tjener penge, og at vores medlemmer bidrager til den succes, siger Simon Tøgern, formand for HK/Privat, der mener, at der i de kommende år bør være grobund for endnu større vækst og dermed lønstigninger.

Netop nu forhandler HK/Privat nemlig overenskomster med arbejdsgiverne. Og her er et af HK/Privats hovedkrav, at retten til efter- og videreuddannelse bliver styrket.

- Hvis HK/Privats medlemmer i fremtiden får nye muligheder for at sikre sig nye og stærkere kompetencer gennem videreuddannelse, er der ingen tvivl om, at de i endnu højere grad vil kunne bidrage til virksomhedernes bundlinje. Hvilket vi selvfølgelig også forventer vil kunne aflæses på lønsedlerne, siger Simon Tøgern.

Sådan har reallønnen udviklet sig for HK/Privats medlemmer 

2006: +3,2 %
2007: +3,1 %
2008: +1,0 %
2009: +2,3 %
2010: -0,1 %
2011: -0,6 %
2012: -0,3 %
2013: +1,0 %
2014: +1,5 %
2015: +1,5 %
2016: +2,0 %
Reallønnen er udtryk for lønstigningen minus inflationen - altså prisstigninger i det danske samfund. Tallene er indhentet i efteråret de pågældende år. 

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk