HK.dk logo

RETTEN TIL SENIORORDNING SKAL VÆRE ALLEMANDSEJE

02. februar 2017  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

I dag kan HK/Privats medlemmer få en seniorordning med mere fritid - men kun, hvis arbejdsgiveren siger ok. Sådanne aftaler bliver der ikke lavet mange af. HK/Privat vil have, at det bliver en rettighed for alle


OK-logo_300_200

Siden 6. januar har Dansk Industri og CO-industri – et forhandlingskartel på lønmodtagersiden, som HK/Privat er en del af – siddet og forhandlet overenskomster, blandt andet funktionærernes overenskomst.

Lige nu sidder HK/Privat i en række udvalg, som diskuterer de forskellige emner, som indgår i overenskomstforhandlingerne. Blandt de emner, som HK/Privat har prioriteret højt.

Fridage til seniorer
Forud for forhandlingerne stillede HK/Privat med højt prioriterede krav om øget ret til efter- og videreuddannelse og bedre balance i arbejdslivet for især børnefamilier og seniorer.

Og på seniorområdet sker der tilsyneladende noget. Avisen.dk – som har talt med ”en række velinformerede kilder” – mener at vide, at der bliver diskuteret en model, hvor seniorer får mulighed for at få op til 20 ekstra fridage om året.

Læs mere her: https://www.avisen.dk/avisendk-erfarer-20-ekstra-fridage-til-seniorer_426977.aspx


De andre overenskomster venter

De fleste regner med, at der lander et forlig på industriens område snarest. Der er dog ikke nogen, som ved præcist hvornår.

HK/Privat skal i alt forhandle 23 landsoverenskomster for sine medlemmer. Allerede nu er der indledt forhandlinger med Dansk Erhverv og på det grafiske områder. De øvrige overenskomster bliver først for alvor forhandlet, når der er et gennembrud i de toneangivende industrioverenskomster.

Først når alle overenskomster er forhandlet på plads, skal du stemme ja eller nej til resultatet. Her bestræber HK/Privat sig på, at mindst 55 procent af medlemmerne skal stemme.

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk